Traian Băsescu, audiat la Parchetul General într-un dosar în care este suspectat de spălare de bani

  de - | 6 mai 2016, 10:21 AM | Naţional

  1

  Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a ajuns, astăzi, la Parchetul General. Procurorii l-au chemat pentru explicaţii într-un dosar în care îl suspectează de spălare de bani, potrivit Digi24.

  Oamenii legii spun că tranzacţiile imobiliare pe care fostul preşedinte le-a făcut pe vremea în care era primarul Capitalei ridică semne de întrebare, iar pentru banii rulaţi nu ar avea acoperire.

  „Printr-o adresă a PICCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi respectiv 2002, urmare a unei reclamaţii făcute de domnul Ciuvică. Pentru corecta informare aduc la cunoştinţă că în acelaşi dosar, prin rezoluţia din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ. Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenţa în faţa procurorului de caz”, a scris Traian Băsescu pe Facebook, luna trecută.

  Digi24 a intrat în posesia ordonanței prin care procurorii Parchetului General au decis urmărirea penală a fostului șef al statului, Traian Băsescu. Acesta este suspectat de spălare de bani, infracțiune care ar avea legătură cu o serie de tranzacții făcute de fostul președinte al României cu ajutorul omului de afaceri Costel Cășuneanu.

  Ancheta a pornit de la o sesizare făcută de Grupul de Investigații Politice, dar a bătut pasul pe loc, deoarece Traian Băsescu a beneficiat de imunitate cât timp a fost președinte. În iulie 2015, procurorii au reluat cercetarile, în rem, adică au investigat fapta.

  O lună mai târziu, Tribunalul București a confirmat redeschiderea dosarului. Existau suspiciuni că Traian Băsescu ar fi cumpărat un teren în zona Băneasa din Capitală cu un preț subevaluat, iar apoi i l-ar fi vândut lui Costel Cășuneanu, prin intermediari, cu prețul pieței. Astfel ar fi reușit să obțină o sumă mult mai mare de bani de proveniență suspectă, cred procurorii.

  Tranzacțiile imobiliare ar fi fost încheiate în perioada 2000- 2002. Într-o postare pe Facebook, Traian Băsescu spunea săptămâna trecută că Parchetul General l-a informat că este suspect pentru spălare de bani, dar că până acum nu a fost citat la PICCJ.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. La câți bani negrii a manipulat Alibaba, în toți anii în care a Mințit cetățenii României, ar trebui să-și pună un cort în fața DNA-ului.

   Tot sistemul Corupt instituit de acest Golan, ar trebui investigat.
   Aseară am vizionat cum călătorește acest Golan “politic”. Golănește bine înțeles! Pentru el nu există Cod Rutier. El este deasupra legii! SPP-ul trebuie tras la răspundere! Care este nivelul de asistență acordată acestui ” fost președinte ilegal”. Și când îl duc pe acest colaborator al securității, la crâșmă, au voie sa încalce o serie de reguli ale circulației rutiere? A căzut un ministru fiindcă Köveși a decis că timpii economisiți folosind coloană oficială, este un folos necuvenit. Perfect! Da lui Alibaba, nu se aplica același mod de a interpreta legea?
   Drăguto de la Sibiu! Nu mai ești în funcție ca te-a numit Baselu. Ce faci dormi?

   Mincinosul spunea că se pensionează, ca are vârsta. Dar dacă nu este penalizat pentru abuzurile din perioada ” domniei”, măcar acum ar trebui “aranjat”, că altfel ne trezim cu el în Parlament sau Senat.

   Iar voi astia de îl aplaudați șii pupati mânuțele, (cenzurat de redacție), cu ” sfinți predicanti” în rol de candidat, nu va est rușine cu Tătucul vostru? Ar trebui, dacă spuneți că aveți morală.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.