vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Traficul la frontieră. Câți ucraineni au intrat până acum în țara noastră

  de Special Arad | 9 septembrie 2022, 9:38 AM | Naţional

  0

  În data de 08.09.2022, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 199.000 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 49.000 mijloace de transport.

  Pe sensul de intrare în România, au fost 90.141 de persoane, dintre care 10.562 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 3,49% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 08.09.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 2.243.503 cetăţeni ucraineni.

  În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

  Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

  În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 69 de fapte ilegale (33 de infracţiuni şi 36 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 41.000 lei;
  • bunuri ridicate în vederea confiscării, estimate la o valoare de 3.000 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 28 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 47 cetăţeni români din diferite motive legale.

  Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

  Rugăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.