marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Raport Agenția Națională Antidrog: traficul de droguri din Arad rămâne concentrat. La fel în Timiș, Constanța, Iași și București

  de Ioana Costaș | 22 martie 2023, 1:41 PM | Știri Arad

  0

  Raportul Agenției Naționale Antidrog (ANA) privind situația drogurilor în România, întocmit în 2022, arată că traficul şi consumul de droguri ca fenomen rămâne concentrat în municipiul Bucureşti şi judeţele Constanța, Arad, Timiș şi Iași. Astfel, putem spune că traficul de droguri din Arad rămâne la niveluri ridicate.

  În urma consumului de droguri au existat și urgențe medicale, potrivit raportului ANA.

  Astfel, în partea de vest a țării – Arad, Caraș Severin, Hunedoara și Timiș – au fost înregistrate 222 de cazuri de urgențe medicale ca urmare a consumului excesiv de droguri, față de 240 în anii trecuți.

  ANA mai precizează în raport că din analiza cazurilor de urgențe medicale ca urmare a consumului de droguri se observă că în unele regiuni ale țării se înregistrează scăderi ale numărului de urgenţe medicale datorate consumului de droguri ilicite, în timp ce, în altele se înregistrează creșteri.

  Județele Arad, Alba, Constanța, Ilfov, Mehedinți, Satu-Mare, Teleorman, Vrancea și Vaslui au fost încadrate ca zone de risc foarte mic (ponderi sub 0,5%) în ceea ce privește urgențele medicale cauzate de consumul excesiv de droguri.

  Potrivit raporului ANA, în regiunea de vest (județele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş) rata infracționalității la regimul drogurilor a fost de 3,56 infracţiuni la 100.000 de locuitori. În ceea ce priveşte confiscările de droguri, la nivelul acestei regiuni s-a înregistrat creşterea cantităţilor de droguri confiscate – kilograme şi comprimate –  în timp ce numărul de capturi păstrează aceiași valoare, fiind realizate 31 de capturi totalizând 537,743 kg, 6.295 de comprimate și 1.000 de doze astfel: cannabis iarbă – 74,265 kg (34,348 de kg de cannabis fiind confiscate la Arad), masă plante de cannabis – 63,648 kg provenind din 8 capturi și fragmente vegetale cu THC – 37,4 kg provenind din 2 capturi; MDMA – 6.295 de comprimate (dintre acestea 5.795 de comprimate fiind confiscate la Arad); amfetamină – 2,429 kg provenind din 4 capturi; o captură de cocaină – 360 kg și o captură de LSD – 1.000 de doze.

   

  Citește și: Percheziții la Arad și Nădlac. Doi bărbați arestați pentru trafic de droguri • Special Arad · ultimele știri din AradSpecial Arad · ultimele știri din Arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.