marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cine sunt traficanții care au încercat să vândă 1 kilogram de „cristal” în municipiul Arad. Unul dintre ei a fost condamnat, anul trecut, pentru trafic de droguri

  de Ioana Costaș | 12 iunie 2024, 1:44 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  Tribunalul Timiș

  Tribunalul Timiș a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbați prinși în flagrant, luni, 10 iunie, în Arad, în timp ce încercau să vândă aproximativ 1 kilogram de droguri – cristal – cu suma de 42.000 de lei. În același caz au mai fost arestați preventiv alți doi bărbați. Unul dintre cei patru trimiși după gratii pentru 30 de zile a mai fost arestat preventiv, anul trecut, tot pentru trafic de droguri, fiind și condamnat la închisoare cu suspendare.

  Procurorii DIICOT Timișoara i-au prezentat, ieri, 11 iunie, pe cei patru judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă.

  Instanța a decis următoarele în privința celor patru bărbați: „Admite propunerea de luare a măsurilor preventive formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara. Dispune arestarea preventivă a inculpaților: 1. Şerban Samuel Ioan, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată (trei acte materiale: 09.04.2024, 18.04.2024 şi 10.06.2024) 2. Budai Ciprian Alexandru, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc (fapta din data de 18.04.2024) 3. Vidican Mihai Marius, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc (fapta din data de 10.06.2024) 4. Krupla Marian Marius, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc (fapta din data de 10.06.2024) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.06.2024 şi până la data de 10.07.2024 inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaților. Respinge, ca neîntemeiate, cererile inculpaților de luare a unor măsuri preventive mai blânde. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu din data de 11.06.2024, ora 22.00”.

  Krupla Marian Marius zis „Ologu” a mai fost arestat preventiv în luna aprilie 2023 în urma mai multor percheziții domiciliare efectuate de DIICOT Arad și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad, pentru destructurarea unei „grupări specializată în procurarea, deținerea în vederea comercializării, ambalarea și vânzarea, fără drept, de droguri de risc și de mare risc, precum și substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive către consumatori din acest județ, activitate în urma căreia ar fi fost obținute venituri”.

  Opt persoane, printre care și Krupla Marian Marius, au fost arestate preventiv în 6 aprilie 2023, în urma descinderilor. Trei luni mai târziu, Krupla Marian Marius zis „Ologu” a fost condamnat la închisoare cu suspendare în urma încheierii unui acord de recunoaștere a vinovăției cu DIICOT Arad.

  Iată soluția pe scurt a Tribunalului Arad din 14 iulie 2023: „Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei, încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad, cu inculpatul Krupla Marian Marius zis „Ologu”, cu privire la săvârşirea infracţiuni de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive, fără drept, fără a deţine autorizaţiile necesare, în formă continuată; condamnă pe inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive, fără drept, fără a deţine autorizaţiile necesare, în formă continuată, la o pedeapsă de 2 ani închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi va stabili un termen de supraveghere de 3 ani”.

  Citește și: VIDEO. Traficant de droguri condamnat la închisoare, pus la pământ și încătușat de polițiștii arădeni pe Calea Aurel Vlaicu

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.