sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  VIDEO. Traficanți de droguri prinși în Arad în timp ce vindeau 1 kilogram de „cristal” cu 42.000 de lei

  de Ioana Costaș | 11 iunie 2024, 4:28 PM | Știri Arad

  0

  (foto: DIICOT)

  Procurorii DIICOT Timișoara au prins în flagrant, luni seara, pe raza municipiului Arad, doi bărbați, în timp ce vindeau cu suma de 42.000 de lei aproximativ 1 kilogram de drog de mare risc – cristal.

  În urma realizării flagrantului au fost efectuate și percheziții domiciliare în urma cărora au fost găsite aproximativ 3 kilograme de droguri mare risc – Ecstasy.

  În flagrantului și perchezițiilor efectuate în Arad, procurorii DIICOT Timișoara au reținut patru persoane, toate cercetate acum pentru infracțiunea de trafic de droguri de mare risc. S-a stabilit că cele patru persoane vindeau diferite cantități de droguri de mare risc către consumatorii de pe raza județelor Arad și Timiș.

  WhatsApp Image 2024 06 11 at 16.06.19

  O parte a drogurilor găsite în urma efectuării perchezițiilor domiciliare

  Despre acest caz, DIICOT transmite următoarele: „La data de 11 iunie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea a patru inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. Din probatoriul administrat în cauză a reieșit faptul că, în perioada aprilie – iunie 2024, inculpații au deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de droguri de mare risc către consumatori de pe raza județelor Timiș și Arad. În seara de 10 iunie 2024, doi dintre aceștia au fost prinși în flagrant pe raza municipiului Arad în timp ce comercializau, pentru suma de 42.000 de lei, cantitatea de aproximativ 1 kilogram de drog de mare risc (având în compoziție 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal și 4-MMC), achiziționată anterior de la un coinculpat în cauză.

  În urma percheziției domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe pungi conținând cantitatea de aproximativ 3 kilograme drog de mare risc (MDMA), precum și alte mijloace de probă. Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile”.

  Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, Inspectoratului de Poliție Județean Arad, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Glad Voievod Timișoara.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

  Citește și: Șase persoane, printre care și un colonel în rezervă, prezentate la arestare în urma perchezițiilor DIICOT ce au vizat traficul de migranți

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.