sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Totul despre lumea marionetelor… din Arad, într-o nouă carte semnată de Elena Gherghinescu Ziegler

  de Special Arad | 6 iunie 2022, 12:15 PM | Cultură

  0

  Joi, 9 iunie 2022, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad organizează lansarea volumului „Incursiuni teatral-culturale din părţile Aradului. Reflecţii şi amintiri. Teatrul de Marionete din Arad”, autor Elena Gherghinescu Ziegler.

  Un volum ce dezvăluie bucuria de a trăi, bucuria de a crea, bucuria de a-i bucura pe ceilalţi, bucuria de a fi copil. Autoarea a trăit o viaţă întreagă în spatele scenei, dând viață păpușilor, râzând sau plângând odată cu ele, imaginând o lume pe care numai sufletul curat al copiilor o poate cuprinde. Când Elena Gherghinescu Ziegler scrie despre păpuși, despre personajele pe care le reprezintă, cu siguranță zâmbeşte sau se întristează, este melancolică sau încurcată, tace sau se alintă, identificându-se total cu lumea lor.

  Volumul „Incursiuni teatral-culturale din părţile Aradului. Reflecţii şi amintiri. Teatrul de Marionete din Arad” (Arad, Editura Gutenberg Univers, 2021) propune cititorilor o incursiune în viața culturală din ultimele două secole, o prezentare captivantă în istoria, știută și mai puțin știută, a teatrului arădean, deoarece, după cum afirmă Elena Gherghinescu Ziegler, în „Argument sau despre un suflet de om, într-o carte”: „Lucrarea aceasta, care dezvăluie tainele Teatrului de Marionete din Arad, un subiect foarte puţin relevat, a pornit de la îndemnul respectului pe care îl simţim pentru cei care au făcut posibilă existenţa lui; teatrul este un organism viu, trebuie să înțelegem acest aspect. În el au fost plămădite reperele istoriei şi eternităţii spiritului omenesc”.

  Volumul va fi prezentat de dr. Doru Sinaci și Bogdan Costea, manager al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, moderator fiind prof. documentarist Ioana Nistor. Evenimentul se va desfășura începând cu ora 14:00, în Grădina de Lectură a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad.

   

   

  •  Citește și: Maestrul păpușar Carmen Mărginean împlinește 40 de ani de Teatru de Marionete! Bucuria copiilor, anii de actorie și ignoranța administrației – Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.