duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Toți românii cu card trebuie să știe asta. Vezi ce a implementat Trezoreria Statului…

  de - | 14 februarie 2016, 3:24 PM | Naţional

  0

  Trezoreria Statului va accepta plata online prin card, fără comision, a tuturor tipurilor de impozite și taxe, atât la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, cât și la cele administrate de alte instituții publice. Implementarea tehnică a sistemului este estimată să dureze maximum trei luni. 

  Pentru plata online a impozitelor, Ministerul Finanțelor a semnat un acord de licențiere a Trezoreriei ca acceptator de plăți electronice cu carduri MasterCard și Maestro, proiectul, inclusiv extinderea serviciilor de internet banking ale Trezoreriei, urmând să fie finanțat din fonduri europene.

  „E un pas important pe care Ministerul Finanțelor îl face pentru a veni în întâmpinarea contribuabililor. Aceștia își vor putea plăti taxele și impozitele de acasă și de la serviciu, cu ajutorul unui sistem sigur și accesibil. Consider că ușurința cu care ne plătim taxele și impozitele este esențială pentru o colectare mai eficientă și pentru creșterea gradului de conformare voluntară”, a declarat ministrul Finanțelor, Anca Dragu.

  La rândul său, Cosmin Vladimirescu, manager general al MasterCard pentru România, arată că licențierea Trezoreriei Statului ca acceptator de plăți cu cardurile MasterCard sau Maestro reprezintă o premieră mondială.

  Firmele și persoanele fizice ar fi trebuit să efectueze operațiuni online sau plăți cu cardul, de taxe și impozite, la Trezorerie din 2015, după cum promiteau guvernanții în 2014.

  SURSA: profit.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.