Tot pe scut în sportul arădean! Nici în acest sezon, Aradul nu are echipă de rugby în singura ligă de seniori din România!

  de Dan Lazăr | 28 March 2023, 8:52 AM | Sport

  0

  Liga Națională de Rugby, cea mai importantă competiție din rugbyul românesc intern, dă startul unui nou sezon competițional, din nou fără echipa din Arad – vicecampioană națională în trecut – printre competitoare. 14 echipe: CSM Știința Baia Mare, CSA Steaua, CSU Cluj, CS Dinamo, SCM USV Timișoara, CS Năvodari, RC Grivița UNEFS, Politehnica Iași, CSM Galați, RC Gura Humorului, CS Știința Petroșani, RC Bârlad, CSM Constanța și CSM Bucovina Suceava se aliniază la startul ediției 2023 care va începe în weekendul 31 martie – 1 aprilie. De remarcat înscrierea în campionat a CSM Constanța, aflată la prima participare la seniori, în această formulă.

  Campioană națională en-titre este CSM Știința Baia Mare, care a trecut în finala disputată pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf de CSA Steaua cu 22-15.

  În acest sezon competițional, echipele sunt împărțite în trei grupe, care vor juca tur-retur în sezonul regulat, după care vor accede în semifinale, echipele urmând a fi repartizate, din nou, în funcție de clasamentul din grupe, în trei grupe, fiind 10 săptămâni de competiție, partide tur-retur, fiecare echipă având un număr de 8 partide.

  CSU Arad participat sezonul trecut – la rugby se joacă în sistem primăvară/toamnă – doar în întrecerea de rugby în 7.

  Rugbyul este, alături de baschetul masculin și polo, sportul care a făcut cinste Aradului în urmă cu două decenii, iar acum putem vorbi de acestea mai mult la timpul trecut… Cum nici handbalul la nivel de seniori nu există pe Mureș, voleiul este doar în liga secundă, baschetul feminin nu a mai câștigat un titlu național de un deceniu, etc. credem că am ajuns un oraș de rangul III în ceea ce privește jocurile de echipă. Păcat!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.