Topless la căpătâiul înecatului! Inconștiență sau nesimțire?!

  de Lucian Dănilă | 15 august 2014, 1:25 PM | Foto | Monden

  2

  Am asistat ieri, la amiază, la momente teribile. Un copilaș de doar 14 ani a fost înghițit de apele Mureșului chiar în apropierea Podului Traian. Am văzut durerea unei mame care își plângea pruncul pierdut, am văzut rudele și prietenii care sperau, disperați, că o minune apare și copilul ar putea fi în viață.

  Desfășurarea de forțe la fața locului a fost una destul de însemnată. Echipaje de la ISU Arad căutau cu barca copilul înghițit de ape, medici, asistenți, ziariști, procurori și polițiști erau cu toții angrenați în procesul de căutare, fiecare cu sarcinile lui. Pe malul râului, mama urla de durere invocând divinitatea în brațele nepotului, rudele și apropiații lui Cipri (n.r. numele copilului) plângeau sau își rodeau unghiile înspăimăntate că dintr-un moment în altul primesc confirmarea celei mai proaste vești… Pescarii și-au lăsat undițele de izbeliște și se implicau în căutările celui dispărut.

  În jur erau mașina poliției, ambulanța, peste tot apărea câte o cameră de filmat, multe aparate foto, gențile medicilor, multă, multă logistică…

  Spre stupefacția tuturor, s-au găsit trei, hai să le spunem „piți”, să facă notă discordantă. Și chiar le-a ieșit. La doar 15-20 de metri de mulțimea de oameni implicată în căutările copilului, cele trei „piți” s-au dezbrăcat fără nici cea mai mică urmă de inhibiție, două dintre ele topless, și au intrat în apele Mureșului să își răcorească… sânii. La aceeași distanță, 15-20 de metri de locul unde copilul a fost înghițit de ape și de locul unde, aseară, a fost găsit fără suflare. Nu este nici pe departe o imagine pe care nu am mai văzut-o, dar, contextul în care s-a petrecut, scena a ieșit din toate tiparele.

  Probabil ne vor scrie unii, la comentarii, că am căutat senzaționalul, că nu avem subiecte și ne legăm de orice, sau că astfel de nulități nu merită băgate în seamă. Din păcate, chiar trebuie băgate în seamă? De ce?! Pentru că ignorând nu ajutăm la nimic, pentru că ignorând, posibilitatea ca astfel de scene să se repete devine mai mare.

  Nici nu știm ce să credem. Au fost inconștiente, în sensul lipsei unei atitudini conștiente, adecvate contextului, a faptelor ce se derulau în jurul lor, sau au fost nesimțite, indiferente, fără pic de sensibilitate la durerea acelei mame nenorocite de pierderea copilului?

  Mergem pe varianta a doua, tocmai pentru că toate trei știau că sunt și fotografiate și filmate, iar reacția lor a fost spontană: „lasă-i să ne pozeze…”

  Ne lipsesc multe, tot mai multe, dar parcă lipsa bunului simț le întrece pe toate câteodată.

  IMG_108

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Kidu ai dreptate în puținele cuvinte scrise care descriu o mare parte din caracterul zilelor de azi. O lume dezbrăcată la propriu și figurat de moralitate. Te mai miri că în timp ce mama bietului copil își urla durerea, proastele (p)își aranjau importanța în fața aparatului. Chiar n-aveau ce arăta înafara prostiei.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.