duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Top 10 emoji-uri din 2021. Râsul cu lacrimi este câștigător și în acest an

  de Special Arad | 14 decembrie 2021, 9:05 PM | IT

  0

  Unicode Consortium a anunțat zilele trecute cel mai popular emoji din 2021. Emoji-urile numărul unu și numărul doi ale anului sunt aceleași ca în 2019, dar în celelalte opt locuri din primele zace au avut loc mai multe schimbări. Consorțiul Unicode este organizația non-profit responsabilă de digitalizarea limbilor lumii. Asta înseamnă că este responsabil cu gestionarea Emoji, o „limbă” pe care o folosește peste 92% din populația lumii.

  Conform MySmartPrice, au fost dezvăluite primele 10 emoji-uri din 2021, după ce în 2021 Unicode nu a publicat acest clasament. Cu această ocazie avem o reprezentare oarecum amuzantă și interesantă a statisticilor oficiale despre felul în care oamenii interacționează și se emoționează prin trilioanele lor de mesaje.

  Interesant, fața cu lacrimi drepte de bucurie este încă emoji-ul dominant al anului 2021 și a rămas cel mai folosit din 2019. Acest lucru nu este o surpriză și nici faptul că emoji-ul inimă roșie, folosit pentru a simboliza dragostea în conversații text, și-a păstrat, de asemenea, un loc important în clasamentul global emoji lansat de Consorțiul Unicode.

  În ceea ce privește primele 10 emoji-uri din 2021, clasarea primelor 10 a fost după cum urmează:

  emojis

  Emoji, după cum afirmă Unicode, se califică drept „limbă” pe care peste 92% din populația lumii a folosit-o la un moment dat. Cifra poate părea puțin umflată, deoarece poate fi o afirmație puțin hazardată că 92% din toți oamenii de pe Pământ au acces la tehnologie. Afirmațiile consorțiului Unicode sunt greu de contrazis, dar știm din viața de zi cu zi că foarte multă lume folosește emoji pe WhatsApp sau alte rețele de socializare, indiferent dacă are un smartphone Samsung sau Apple, o tabletă sau un PC.

  Cu publicarea acestui clasament Unicode a dezvăluit și o serie de alte lucruri interesante despre emoji. De exemplu, florile sunt cele mai utilizate emoji-uri din categoria animale și natură. Pentru animale, fluturele albastru este cel mai folosit emoji – chiar dacă nu figurează printre primele 10 emoji-uri ale anului.

  Interesant este că emoji-ul cu fața rugătoare abia ajunsese în top 100 în urmă cu doi ani. De atunci, a crescut masiv în popularitate – clasamentul Unicode arată că acum este pe locul 14 în lume în ceea ce privește utilizarea. Acest lucru sugerează că utilizatorii au apreciat foarte mult chipul care imploră, care poate se plasează printre cele mai utilizate dintre pictogramele grafice ale conversației din ultima vreme.

  Din 2019, emoji-ul cu inimi roz duble a coborât din topul celor 10 emoji-uri, în timp ce emoji-ul cu ochi preferați, pe locul 9 în acest an, a căzut de la locul 3 în 2019. Emoji-ul standard cu față fericită a ajuns pe locul 10, după ce a fost pe locul 5 în clasamentul din 2019. Cea mai puțin populară categorie de ideograme este steagurile. Cea mai puțin populară subcategorie este steagurile de țară.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.