joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Toate școlile trec la predarea online, dacă în județ sunt ocupate 75% din paturi în spitalele Covid. Care e situația la Arad

  de Raluca Medeleanu | 13 ianuarie 2022, 8:54 PM | Coronavirus | Educaţie | Topic special

  1

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi o hotărâre privind modificarea condițiilor de organizare a activității în unitățile de învățământ, în contextul prevenirii îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, va fi permisă desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților Covid, până la cel mult 75%.

  Din informațiile pe care le deținem, la ora actuală în județul Arad procentul de ocupare a paturilor de pe secțiile Covid este de circa 20%.

  În cazul în care numărul de internări va creşte la 75%, toți elevii din județ, indiferent de rata de infectare a localității vor face orele strict online, urmând să se revină cu prezența fizică la şcoală dacă procentul scade la 70%.

  O altă măsură adoptată astăzi la nivel național este suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru o perioadă de 10 zile la nivelul întregii şcoli/grădinițe, dacă apar 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire de Covid într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.