Toate școlile trec la predarea online, dacă în județ sunt ocupate 75% din paturi în spitalele Covid. Care e situația la Arad

  de Raluca Medeleanu | 13 January 2022, 8:54 PM | Coronavirus | Educaţie | Topic special

  1

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi o hotărâre privind modificarea condițiilor de organizare a activității în unitățile de învățământ, în contextul prevenirii îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, va fi permisă desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților Covid, până la cel mult 75%.

  Din informațiile pe care le deținem, la ora actuală în județul Arad procentul de ocupare a paturilor de pe secțiile Covid este de circa 20%.

  În cazul în care numărul de internări va creşte la 75%, toți elevii din județ, indiferent de rata de infectare a localității vor face orele strict online, urmând să se revină cu prezența fizică la şcoală dacă procentul scade la 70%.

  O altă măsură adoptată astăzi la nivel național este suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru o perioadă de 10 zile la nivelul întregii şcoli/grădinițe, dacă apar 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire de Covid într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.