Toate școlile din Arad trec pe scenariul galben. A crescut rata îmbolnăvirii cu Covid-19

  de Raluca Medeleanu | 29 septembrie 2020, 5:08 PM | Educaţie

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Dat fiind faptul că rata de incidență a îmbolnăvirii cu Covid-19 a crescut în Arad la 1,24, elevii din toate școlile vor avea orele, de mâine, în scenariul galben.

  L-am contactat pe inspectorul școlar general Marius Göndör care ne-a declarat că măsura presupune ca elevii ciclului primar, cei din clasa a VIII-a și a XII-a să continue mersul fizic la școală, pe când elevii din celelalte clase să meargă pe ture la școală, până la o reanalizare a situației.

  Mai exact, elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, respectiv a IX-a, a X-a și a XI-a vor merge prin rotație la școală, o parte din clasă participnd direct în sala de clasă la ore, iar cealaltă parte din clasă învățând online, de acasă, după care – următoarea săptămână – se va schimba: grupul care a fost la școală va învăța de acasă, iar cel care a fost acasă va reveni la sala de clasă.

  Rămâne de văzut cât timp se va aplica această măsură, întrucât Comitetul pentru Situații de Urgență, cel care este responsabil cu analiza pandemiei la nivelul județului și, implicit, cel care ia aceste decizii, se va reuni în ședință, din nou, marțea viitoare pentru un nou raport asupra situației.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.