luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  TIR plin cu haine contrafăcute, oprit la vamă. Peste 700 de baxuri cu articole vestimentare au fost verificate

  de Special Arad | 4 iunie 2021, 10:21 AM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au descoperit, în interiorul unui automarfar, peste 700 de baxuri ce conţineau articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile de a fi contrafăcute.

  În data de 03.06.2021, în jurul orei 02.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean turc, în vârstă de 46 de ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, articole vestimentare, având destinație Belgia.

  Având suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în urma verificărilor, s-a constatat că în baxuri se afla îmbrăcăminte care purta însemnele unor mărci cunoscute, pentru care şoferul nu a prezentat certificate de autenticitate. De asemenea, aspectul exterior al ambalajelor, precum și modul de inscripţionare au creat suspiciuni că articolele sunt contrafăcute, fiind susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

  Produsele vestimentare au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, se arată într-un comunicat emis de Poliția de Frontieră.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.