Tipuri de cadre pat: avantaje și dezavantaje

  de Special Arad | 2 august 2022, 12:24 PM | Advertorial

  0

  (foto: emag.ro)

  Când auzi termenul „cadru de pat”, la ce te gândești? Te gândești la un cadru de pat elegant tapițat sau poate la unul dintre acele cadre de pat metalice de bază care pur și simplu ridică paturile de pe podea?

  Probabil că te gândești la cadrul de pat pe care îl ai în prezent. Cu toate acestea, indiferent de tipul de cadru de pat pe care îl folosești, este important să descoperi potențialul fiecărui tip și să te asiguri că achiziționezi unul care îți îndeplinește nevoile. Mai ales dacă ai un pat rabatabil, trebuie să cunoști și avantajele unui pat cu cadru.

  Pentru a te ajuta să faci acest lucru, vom trece în revistă câteva tipuri diferite de stiluri de cadre pat, precum și câteva dintre avantajele și dezavantajele fiecărui tip.

  Cadre pat cu platformă

  Primul este cadrul de pat cu platformă. Dacă ești în căutarea unui cadru de pat tradițional, acesta este cel potrivit. Stând pe patru picioare, această ramă de pat este elegantă și joasă la sol. Este grozav dacă îți dorești un aspect minimalist care să fie totuși elegant.

  •   Avantaje

  Opțiuni: Paturile cu platformă sunt disponibile în multe culori, modele și materiale. Dacă îți este greu să găsești un cadru de pat care să se potrivească cu stilul tău, există probabil un pat cu platformă care va funcționa.

  Ai nevoie doar de o saltea: Majoritatea paturilor cu platformă au o bază plată, așa că tot ce ai nevoie este o saltea. Nu este nevoie de somieră pentru acest pat.

  Conștient de spațiu: Designul elegant al cadrelor de pat cu platformă asigură că acestea funcționează bine în spații mici, cum ar fi apartamentele, dormitoarele de oaspeți sau camerele copiilor.

  •   Dezavantaje

  Ferm: Cei care dorm în lateral să fie atenți. Baza plată a cadrelor cu platformă tinde să facă saltelele să se simtă mai ferme, ceea ce poate fi greu pentru cei care dorm pe o parte.

  Înălțime redusă: Înălțimea redusă poate face dificilă urcarea și coborârea din pat, mai ales dacă ai dureri de genunchi. Dacă îți place aspectul patului cu platformă, dar ai probleme cu articulațiile, este posibil să vrei să adaugi o somieră pentru a obține o înălțime suplimentară.

  Cadre pat tapițate

  Dacă ești în căutarea unui cadru de pat moale și confortabil, acesta este cel de care ai nevoie. Cadrele de pat tapițate sunt acoperite cu un strat de căptușeală care este apoi acoperit cu o țesătură, astfel încât ai un strat plăcut și confortabil pe care să te sprijini dacă îți place să te uiți la televizor sau să citești o carte în pat.

  •   Avantaje

  Confortabil: Am menționat că paturile tapițate sunt confortabile? Serios, aceste paturi adaugă o moliciune oricărei camere, în timp ce arată în continuare rafinat.

  Varietate: Cu diferite țesături, culori și opțiuni de căptușeală existente, este ușor să găsești cadre pat tapițate care să se potrivească stilului tău.

  •   Dezavantaje

  Întreținere: Cadrele de pat tapițate se prăfuiesc rapid, așa că trebuie să fie aspirate ușor în mod regulat.

  Uzură: Țesătura este mai puțin durabilă decât lemnul sau metalul, așa că pot apărea treptat lovituri și pete de grăsime.

  Cadre pat cu depozitare

  Găsirea unui spațiu de depozitare suficient poate fi dificilă, dar cadrele de pat cu depozitare fac acest lucru mult mai ușor. Acestea au sertare sub ele, astfel încât să poți depozita toate lucrurile pentru care nu ai loc.

  •   Avantaje

  Depozitare: Depozitare, depozitare și iar depozitare.

  Robust: Datorită sertarelor de sub pat, cadrele de pat cu depozitare sunt incredibil de robuste și durabile.

  •   Dezavantaje

  Greu de mutat: Cu toate lucrurile suplimentare de sub pat, aceste cadre pat sunt extrem de greu de mutat.

  Cadre pat de metal

  Cadrele de pat din metal inspiră un stil industrial. Ele combină adesea metalul cu lemnul pentru a crea o senzație rustică, dar modernă.

  •   Avantaje

  Linii curate: Liniile curate creează un aspect modern, dar rustic.

  Durabil: Cadrele de pat din metal sunt rezistente, astfel încât acestea durează mult timp.

  •   Dezavantaje

  Grele: Deoarece paturile sunt realizate din metale, ele sunt grele, ceea ce le face greu de mutat.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.