Tineretul pesedist, în excursie la munte pe banii publici! Procurorii DNA au luat măsuri

  de - | 8 martie 2017, 7:08 PM | Naţional

  0

  Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cristian Meleșteu, fost șef de direcție în Ministerul Tineretului și Sportului și fost consilier judeţean PSD Argeş. Acesta este acuzat că, în 2013, a plătit din banii ministerului tabăra politică de la munte a TSD Argeș.

  Cristian Meleșteu este acuzat de DNA de abuz în serviciu.

  Potrivit procurorilor, acesta ar fi plătit cu banii Ministerului Tineretului și Sportului tabăra de la Poiana Brașov a organizației de tineret a PSD, dar pe lista de participare au fost trecuți studenți de la o facultate din Pitești.

  În dosar, a fost trimisă în judecată și Georgiana Drăghici, soția deputatului PSD Mircea Drăghici și fost consilier al europarlamentarului Daciana Sârbu. Georgiana Drăghici este acuzată de mărturie mincinoasă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la abuz în serviciu, instigare la mărturie mincinoasă și instigare la favorizarea făptuitorului.

  „În cursul anului 2013, inculpatul Meleșteu Mircea Cristian, în calitate de director al Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu și sub pretextul desfășurării proiectului studențesc ED-ECO Sport, a contribuit la organizarea unei tabere politice de dezvoltare personală și leadership pentru organizația de tineret a unui partid politic, la două hoteluri din Poiana Brașov ce se află în administrarea Complexului Sportiv Național (C.S.N.) Poiana Brașov. Toate cheltuielile de cazare și masă ale celor 102 de participanți, conform diagramelor de cazare, în cuantum de 14.000 lei, destinate desfășurării proiectului respectiv, în perioada 22 – 24 noiembrie 2013, au fost suportate din fondurile publice gestionate de către Ministerul Tineretului și Sportului, sumă ce constituie totodată un folos necuvenit pentru formațiunea politică”, se arată în comunicatul DNA.

  La o lună de la evenimentul de la Poiana Brașov, Georgiana Drăghici i-ar fi solicitat unei persoane să transmită prin e-mail un tabel cuprinzând datele unor studenţi ai unei facultăţi din Pitești, urmând ca acesta să ajungă la un alt trei inculpat în dosar.

  Pe pagina de Facebook a TSD Pitești, apar mai multe poze de la evenimentul de la Poiana Brașov.

  „În perioada 22-24 noiembrie, TSD Argeș a organizat «Tabăra politică de dezvoltare personală și leadership», eveniment la care au participat 130 de tineri, reprezentanți ai organizațiilor din întreg județul. Programul taberei a cuprins activități de team-building, socializare și coeziune, motivare și dezvoltare și cursuri de comunicare politică”, se scrie pe pagina TSD Pitești.

  Câteva din pozele făcute la evenimentul politic plătit din bani publici:

  MzJiZWY3MWRkOTU0MjI5ZjA3M2EzMzkyZA==.thumb

  tsd tsd2

  Sursa: digi24

  Sursa foto: digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.