Timpul vindecă orice rană… Un brand al Aradului renaște la București!

  de Special Arad | 3 August 2016, 2:24 PM | Naţional | Știri Arad

  0

  „Întotdeauna este timpul potrivit pentru a face ceea ce este potrivit”, spunea Martin Luther King. Acum două trei decenii, dacă purtai un ceas Orex pe mână, stânga sau dreapta în funcție de obicei, erai considerat avut.

  Ca să glumim, chiar puteai agăța cu un Orex… Nu era un ceas scump.Așa afost gândit, pentru clasa de mijloc. Dar era un ceas frumos și exact. Am citit de curând o știre pe site-ul stireazilei.com, o știre al cărui titlu sună așa: „I-a sosit timpul! Cel mai cunoscut ceas românesc intră din nou în producție”.

  Da, este vorba tocmai despre ceasul Orex, ceas care pentru prima dată s-a fabricat tocmai la Arad, la fabrica de ceasuri Victoria. „Marca Orex (numele vine de la ORa EXactă) s-a comercializat după 1979, un an după ce România a devenit pentru prima oară producător de ceasuri de mână. Iniţial s-a ales ca loc de fabricaţie întreprinderea Victoria din Arad, dar s-a renunţat la idee, în favoarea Mecanicii Fine de lângă Obor”, scrie stireazilei.com.

  Proprietarul companiei Mecanică Fină, Mollo Sergio, a fost împuternicit de către Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor să înfiinţeze o societate care să se ocupe cu relansarea celebrei mărci de ceasuri Orex. Conform hotărârii AGEA, Mecanică Fină va deţine minimum 50% din capitalul social al viitoarei firme. Mollo Sergio va avea puteri depline să decidă cu privire la: denumirea societăţii şi, eventual, stabilirea emblemei, stabilirea formei juridice, stabilirea sediului social şi a duratei societălii, stabilirea obiectului de activitate al societăţii precizarea domeniului şi a activităţii principale, evaluarea mărcii Orex în vederea eventualei includeri în structura capitalului social sau a vânzării ei la valoarea evaluată ori cesionării ei cu titlu gratuit către noua societate constuită, atragerea, selectarea şi stabilirea asociaţilor etc.

  De asemenea, Mollo Sergi este împuternicit cu puteri depline pentru semnarea tuturor documentelor necesare în vederea cesionării mărcii Orex în favoarea noii societăţi, se spune în hotărârea AGEA remisă Bursei de Valori Bucureşti.

  Mecanică Fină Bucureşti este deţinută în proporţie de peste 91% de S.C. MOL INVEST S.A. din Bucureşti, care aparţine lui Mollo Sergio. Patronul italian mai controlează alte două filiale ale Mecanică Fină.

  Era un ceas accesibil clasei de rând

  Ca mecanisme pentru ceasuri, au fost vizaţi urmatorii producători: Sandoz (Elveţia), Lanco (Elveţia) şi Ruhla (Germania). Însă toate aceste variante erau destul de scumpe, iar Orex ar fi costat mult. S-a ales Sea Gull din China, datorită preţului mic, pentru că Orex a fost gândit ca un ceas ieftin, accesibil clasei de rând, scrie www.watchexpert.ro. În perioada de după 1990 s-a încercat „resuscitarea” societăţii prin schimbarea calibrelor chinezeşti cu unele ruseşti produse de Second Watch Factory – Slava URSS. Afacerea s-a stins din cauza scăderii popularităţii brandului, scrie stireazilei.com.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.