miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Timișoara va avea un Aquapark „ca în Ungaria”, de anul viitor. Investiția se ridică la peste 80 milioane de lei

  de Special Arad | 24 august 2022, 6:41 PM | Recomandările editorilor | Regional

  3

  Dacă până acum, Ștrandul Neptun din Arad aduna mai mulți timișoreni care veneau să se bălăcească în lipsa unui ștrand propriu satisfăcător, orașul nostru fiind cel mai apropiat, iată că din sezonul următor, toate acestea se vor schimba. Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest informează că fostul ștrand UMT din Timișoara se transformă într-un aquapark ultramodern, cu ajutorul Programului Operațional Regional 2014-2020. Investiția costă peste 80 milioane de lei și ar urma să fie gata în 2023.

  „Timișorenii nu vor mai fi nevoiți să meargă în Ungaria, ca se bucure de un parc acvatic modern. Fostul ștrand UMT se transformă cu ajutorul fondurilor europene, după cum puteți vedea în imaginile de mai jos. Aici ia naștere un parc acvatic cu mai multe zone care va îndeplini funcții de agrement, tratament și sport. Peste 83 de milioane de lei sunt investiți în proiect, iar aproape 29 de milioane de lei sunt fonduri nerambursabile. Lucrările la viitorul parc de agrement și sport sunt în plină execuție. Structura de bază e realizată în mare parte, iar în acest moment se lucrează la interioare. Noul aquapark ar urma să își deschidă porțile pentru timișoreni și turiști odată cu sezonul estival următor. Proiectul este implementat prin Regio-POR 2014-2020, axa de finanțare 2: Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii”, informează ADR Vest.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Nu cred că se ridică problema așa. Dacă Timișoara și Oradea își fac aquapark nu înseamnă că trebuie să copiem și noi ca maimuțele.

    În zona Timișoarei și a Oradei există apă termo-minerală terapeutică care în Arad/Cluj nu există. Și bine fac că exploatează turistic această oportunitate.

    Aradul are istorie industrială, poate miza pe asta turistic, are viile, are Mureșul.

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.