marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Harta aquapark-urilor indoor din România și tarifele acestora

  de - | 14 februarie 2024, 11:26 AM | Naţional | Turism

  0

  Urmează să înceapă vacanța de schi pentru majoritatea copiilor din țară, dar chiar dacă sporturile de iarnă au crescut în popularitate în România, acestea sunt în continuare practicate de o minoritate. Lipsa zăpezii, precum și costul ridicat pe care-l presupune practicarea unui sport de iarnă, țin mulți români departe de pârtii.

  O alternativă bună pentru vacanța de schi o reprezintă o vizită la un aquapark

  Copiilor le place bălăceala și dacă aceasta vine la pachet cu tobogane și alte distracții specifice unui aquapark atunci se anunță o distracție pe cinste.

  De aceea, echipa noastră a creat o hartă cu toate aquapark-urile de interior din țară și a calculat costul de intrare pentru o zi intreagă pentru o familie cu un copil. Chiar dacă mai multe locații din țară se prezintă drept aquapark-uri, am selectat doar acele locații care, pe langă diverse bazine de înot și relaxare, oferă și cea mai căutată distracție pentru cei mici: toboganele cu apă.

  O primă concluzie a analizei noastre ar fi oferta limitată. Sunt doar 9 aquapark-uri indoor în România și acestea lipsesc cu desăvârșire în anumite regiuni cum ar fi Moldova sau Dobrogea, sau în aproprierea unor orașe mari precum Cluj-Napoca sau Constanța.

  harta parcurilor indoor Romania

  Oradea, împreună cu localitatea învecinată Sânmartin, este orașul cu cele mai multe aquapark-uri indoor din țară. În schimb, Bucureștiul are cel mai mare aquapark indoor din țara – Therme Bucuresti, care are o suprafață indoor de 30,000 de metri pătrați.

  Cel mai accesibil parc acvatic indoor din țară este la Deva. La Aqualand Deva, un bilet pentru 2 adulți și un copil costă doar 130 RON pentru o zi întreagă.

  Acesta este urmat de Aqua Park President Oradea, care are un preț al biletului de 170 de RON pentru o familie cu un copil, iar pe locul 3 se află Paradisul Acvatic din Brașov, unde se plătește 210 RON pentru o zi de acces per familie.

  La polul opus, cel mai scump aquapark este Felixarium din Oradea unde intrarea pentru o familie costă 325 RON , urmat îndeaproape de Therme București cu un preț de intrare de 323 RON.

  Aquapark                        Cost bilet familie (RON)
  Felixarium                                  325
  Therme București                     323
  Aquapark Nymphaea               255
  Cozia AquaPark                         230
  Amazonia                                    230
  Aqua Park TISA                         227
  Paradisul Acvatic                       210
  Aqua Park President                 170
  Aqualand Deva                           130

  Comparație cu Europa

  Pentru că am vrut să explorăm opțiunile din celelalte țări din Europa, Clubul Copiilor s-a uitat la oferta din țările din regiune, precum Austria, Italia sau Germania, care sunt destinații turistice de iarnă preferate de români.

  Prețurile din România sunt similare cu cele din țările din apropierea noastră – Polonia și Ungaria- ultima dintre acestea fiind o populară destinație de turism balnear pentru locuitorii din vestul țării.

  Prețurile din vestul Europei sunt, în schimb, semnificativ mai mari. De exemplu, costul intrării la Therme Erding, un aquapark indoor din Germania, operat sub sigla aceluiași operator ca cel din București, este aproape de trei ori mai mare decât la cel din capitala României.

  Aquapark                          Țara                            Cost bilet familie (RON)
  Aquaticum              Debrecen Ungaria                     213 RON
  Aquaparc                 Cracovia Polonia                       300 RON
  Aquaworld              Budapest Ungaria                     265 RON
  Aquaworld              Milano Italia                              408 RON
  Aquapulco               Austria                                        493 RON
  Therme Erling        Germania                                   806 RON

   

  Mai multe detalii pe clubulcopiilor.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.