TikTok adaugă reguli noi privind nuditatea, abuzurile sexuale, bullying-ul, AI și Fake News

  de Special Arad | 21 March 2023, 6:13 PM | IT | Social Media

  0

  TikTok a anunțat că și-a actualizat noile Reguli ale Comunității, care vor intra în vigoare din 21 aprilie 2023. Principalele măsuri drastice anunțate de celebrul serviciu social media vizează nuditatea, abuzurile sexuale, bullying-ul, tehnologia AI și răspândirea Fake News.

  „Pentru TikTok sunt prioritare siguranța, diversitatea, incluziunea și autenticitatea. (…) Prețuim natura globală a comunității noastre și ne străduim să ținem cont de întreaga gamă de norme culturale în care funcționăm. De asemenea, obiectivul nostru este să cultivăm un mediu de interacțiuni veritabile, încurajând pe TikTok conținutul autentic”, se arată în introducerea anunțului.

  TikTok va înlătura orice fel de conținut – inclusiv video, audio, transmisiuni live, imagini, comentarii, linkuri sau alte texte – care încalcă aceste noi reguli ale comunității, dar cei vizați vor fi notificați cu privire la aceste decizii și le vor putea contesta dacă nu consideră că s-a comis o încălcare. Serviciul social media mai anunță că va bloca temporar sau permanent conturile și/sau utilizatorii implicați în încălcări grave sau repetate pe platformă, adăugând că la luarea acestor decizii se va ține cont și de activitatea pe alte platforme sau de comportamentul offline.

  „Algoritmii noștri au fost concepuți cu gândul la încredere și siguranță. Putem face ca anumite conținuturi să fie mai greu de descoperit, inclusiv redirecționând rezultatele căutării sau clasificând anumite videoclipuri ca neeligibile pentru recomandare în fluxul Pentru Tine. Totodată, admitem că anumite conținuturi care ar fi în mod normal înlăturate conform Regulilor Comunității noastre pot fi de interes public. Prin urmare, putem permite excepții în anumite circumstanțe limitate, în cazul conținutului educațional, documentar, științific, artistic sau satiric, al conținutului în context ficțional sau profesional, al discursului de contracarare sau al conținutului care permite în orice alt mod exprimarea individuală pe teme de importanță socială. Pentru a reduce potențialul impact negativ al conținutului grafic, este posibil să includem în prealabil măsuri de siguranță, precum un ecran cu opțiune de participare «opt-in» sau de avertizare”, anunță TikTok.

  Măsuri cu privire la nuditate și abuzurile sexuale împotriva copiilor

  Conform noului regulament, deținătorii de cont care au mai puțin de 16 ani nu pot folosi mesajele directe, iar conținutul lor nu va fi eligibil pentru a apărea în fluxul „Pentru Tine”. Deținătorii de cont trebuie să aibă cel puțin 18 ani pentru a găzdui o transmisiune live și pentru a utiliza funcțiile de oferire de cadouri virtuale.

  Unul dintre cele mai importante măsuri luate de TikTok în noul regulament se referă la conținuturile sau conturile asociate materialelor care conțin abuzuri sexuale împotriva copiilor sau exploatarea sexuală a minorilor, nuditatea și activitatea sexuală cu minori.

  „Siguranța tinerilor este prioritatea noastră. Nu permitem conținutul care ar putea pune tinerii în pericol de exploatare sau prejudiciu psihologic, fizic sau de dezvoltare. Aici sunt incluse materialele care conțin abuzuri sexuale împotriva copiilor, abuzuri împotriva tinerilor, bullying, activități și provocări periculoase, expunerea la subiecte pentru adulți și consumul de alcool, tutun, stupefiante sau substanțe reglementate. Dacă identificăm cazuri de exploatare a tinerilor pe platforma noastră, vom interzice contul, precum și orice alte conturi aparținând persoanei respective”, se precizează în anunț.

  De asemenea, TikTok precizează că nu va permite „ilustrarea nudității sau activității sexuale, inclusiv în conținutul creat sau manipulat digital”.

  Un alt capitol în regulamentul aplicației social media se referă la comportamentul abuziv, bullying și hărțuire, manifestări care vor fi șterse, dar „pentru a face posibilă exprimarea în legătură cu subiectele de interes public, pot fi permise comentariile de natură critică ale personalităților publice; cu toate acestea, este interzis comportamentul abuziv grav împotriva personalităților publice”.

  Comportament motivat de ură

  „Ștergem conturile și/ sau utilizatorii care comit încălcarea gravă sau repetată a regulilor referitoare la discursul motivat de ură sau care sunt asociate cu discursul motivat de ură în afara platformei TikTok. Definim discursul sau comportamentul motivat de ură ca fiind conținut care atacă, amenință, instigă la violență împotriva sau dezumanizează prin orice alt mijloc o persoană sau un grup de persoane pe baza următoarelor trăsături protejate de legislația anti-discriminare:
  – Rasă
  – Etnie
  – Naționalitate de origine
  – Religie
  – Castă
  – Orientare sexuală
  – Sex
  – Gen
  – Identitate de gen
  – Afecțiuni grave
  – Dizabilitate
  – Statut de imigrant”, se anunță în regulament.

  Încălcarea drepturilor de autor și contrafacerea mărcilor comerciale

  „Nu postați, încărcați, transmiteți live sau partajați: conținut care încalcă sau contravine drepturilor de autor, mărcilor comerciale sau altor drepturi de proprietate intelectuală ale altei persoane”, îndeamnă TikTok.

  Dezinformare dăunătoare și conținut media artificial și manipulat

  TikTok este demult în vizorul celor care luptă împotriva dezinformării și a manipulării opiniei publice, aplicația extrem de populară în rândul tinerilor fiind acuzată că filtrele sale sunt ineficiente în stoparea fenomenului Fake News.

  Potrivit NewsGuard, opțiunea de căutare a TikTok sugerează materiale pline de dezinformări aproape în 20% din cazuri. Tot potrivit NewsGuard, în timpul pandemiei COVID-19, TikTok a furnizat copiilor informații greșite despre vaccin în doar câteva minute după înscriere.

  Noile Reguli ale Comunității TikTok sugerează că compania ia în serios lupta împotriva acestor materiale media:

  „Dezinformarea se definește ca reprezentând conținut inexact sau fals. Vom elimina dezinformările care cauzează prejudicii semnificative, cu sau fără intenție, persoanelor, comunității noastre sau publicului larg. Prejudiciile semnificative includ vătămarea corporală gravă, boala sau decesul; traumele psihologice grave; daunele extinse aduse proprietății și subminarea încrederii publicului în instituțiile și procesele civice precum guvernele, procesele electorale și organizațiile științifice”, dar se specifică totodată faptul că „Nu sunt incluse informațiile care sunt doar imprecise, legendele sau prejudiciile comerciale sau aduse reputației”.

  Cât despre inteligență artificială, TikTok anunță că: „Salutăm creativitatea pe care o pot promova noile sisteme de inteligență artificială (AI) și alte tehnologii digitale. Cu toate acestea, inteligența artificială poate îngreuna distincția între realitate și ficțiune, presupunând atât riscuri pentru societate, cât și individuale. Materialele media artificiale sau manipulate care prezintă scene realiste trebuie să specifice clar acest aspect. Acest lucru se poate face prin utilizarea unui sticker sau a unei legende cu mențiunea «artificial», «fals», «nu este real» sau «modificat».

  Punem în echilibru valoarea expresivă pe care o are materialul media artificial și riscul de vătămare a persoanelor. Nu permitem material media artificial care conține asemănări cu o persoană reală. Deși oferim mai multă libertate personalităților publice, nu dorim ca acestea să facă obiectul unor abuzuri sau ca oamenii să fie induși în eroare cu privire la subiecte politice sau financiare. Nu permitem materiale media artificiale ale unor persoane publice dacă conținutul este folosit pentru susținere sau încalcă orice altă politică. Sunt incluse aici interdicții privind discursul instigator la ură, exploatarea sexuală și formele grave de hărțuire”.

  Stupefiante, substanțe controlate, alcool, tutun și jocuri de noroc

  TikTok îndeamnă utilizatorii să nu posteze: conținut care ilustrează sau promovează stupefiantele și consumul de droguri sau încurajează alte persoane să fabrice, utilizeze sau comercializeze droguri sau alte substanțe controlate; conținut care propune cumpărarea, vânzarea, schimbul sau solicitarea de stupefiante sau alte substanțe controlate, alcool sau produse din tutun (inclusiv produse de vaping, produse din tutun fără fum sau produse din tutun cu ardere, produsele cu nicotină sintetică, țigaretele electronice și alte sisteme electronice de administrare a nicotinei; conținut care oferă informații despre cum se pot achiziționa substanțe ilegale sau controlate; conținut care ilustrează sau promovează utilizarea inadecvată a substanțelor legale sau oferă instrucțiuni despre fabricarea la domiciliu a anumitor substanțe în vederea obținerii unui efect stupefiant.

  De asemenea, se precizează că aplicația nu permite conținutul care promovează servicii de tipul jocurilor de noroc sau care ar putea fi perceput ca făcând publicitate cazinourilor, pariurilor sportive sau oricărei alte activități comerciale aferente jocurilor de noroc.

  Vezi întregul Regulament TikTok aici.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.