ExclusivTic-tac, Ghiță, tic-tac! Parchetul General verifică mii de documente ale firmei soților Falcă, Pro Arhitectura Arad

  de Alin Olteanu | 29 august 2017, 11:38 AM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  15

  Să tot fie vreo două săptămâni de când în Arad, într-o anumită încăpere, oficială, o anumită doamnă cu bilet dus-întors București-Arad, a chemat vreo „câțiva” oameni de afaceri autohtoni pentru a-i chestiona cu privire la modalitatea prin care au ajuns să semneze contracte pentru studii de fezabilitate (și nu numai) cu firma Pro Arhitectura Arad SRL, firmă aparținând familiei primarului Aradului.

  Această doamnă din București, o procuroare de la Parchetul General, profesionistă adevărată care, vorba aceea, e în stare să bată câțiva bărbați deodată, nu face nici mai mult nici mai puțin decât ia la „purecat” toate contractele încheiate de Pro Arhitectura Arad, începând cu anul 2007 și până azi (cele de dinainte de 2007 s-au prescris). Și cum cantitatea de informații e mare, firma soților Falcă ajungând la cote inimaginabile pentru oricine, „ședințele” cu publicul nu s-au finalizat. Ba mai mult, cică ar continua până când probele (mai multe decât până în acest moment) vor bate visele bolnave de nevinovăție ale întâiului edil.

  Mii de documente au fost predate procurorilor, „sursa” principală fiind Primăria Arad.

  Am mai aflat – și inclusiv aceste informații ne-au fost confirmate (și) de surse judiciare- că din acest „mamut” de dosar cel puțin unu a fost disjuns pentru că există suspiciuni rezonabile de… altceva decât infracțiunea de conflict de interese indicată de Agenția Națională de Integritate.

  Și, ca să ne aducem aminte, deși suntem aproape siguri că în curând o să avem parte de o mare explozie, să cităm ce spune ANI în februarie 2017: „În exercitarea atribuțiilor de serviciu, Gheorghe Falcă a semnat și aprobat 31 de certificate de urbanism, patru autorizații de construire, două avize de oportunitate, două autorizații de desființare și o expunere de motive pentru 27 de beneficiari ale căror proiecte au fost realizate de aceeași societate comercială — Pro Arhitectura Arad SRL, societate în cadrul căreia persoana evaluată și soția sa dețin calitatea de asociați. De asemenea, soția persoanei evaluate deține și funcția de administrator la societatea comercială Pro Arhitectura Arad SRL. În perioada evaluată, SC Pro Arhitectura Arad SRL a distribuit dividende în cuantum de 403.000 de lei. Astfel, procedura de semnare și aprobare a documentelor sus-menționate a generat, în mod indirect, un folos material atât pentru Gheorghe Falcă, cât și pentru soția acestuia.”

  Așadar, există suspiciuni rezonabile să avem o toamnă caniculară…

  Citește și:

  Milionarul de la Primăria Arad – averea nedeclarată a lui Gheorghe Falcă (I)

  Milionarul de la Primăria Arad și marea oală cu rahat penal care nu a dat încă în clocot (II)

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Daca ati fi fost de fata la audieri at fi vazut ca pana si organele de cercetare penală considera toata povestea o prostie. Fiind sesizați de ANI trebuie sa dea o soluție dar totul e tratat ca o formalitate. Oare ce veti spune cand va veni solutia de clasare?? Aceleași povesti langa cu protecția si Coldea si alte aiureli?

   --25 voturi
   +1
   -1
   • Ba linge blide. Explica-mi mie cu maxima acuratete urmatoarea chestie:dintr-un salariu de 5000 de lei (si sunt ff generos) , in decurs de 12 ani , un tip care avea 7000 de lei restante la cheltuieli si plangea pe la usa lui Matula sa ii dea o locuinta de serviciu a ajuns acum multi milionar in euro. Admitand obraznicia de prezumtie ca tot ce a facut Falca a fost curat si legit. Promit ca daca imi raspunzi coerent si argumentat , te propun pentru Premiul Nobel la Stiinte Economice

    +34 voturi
    +1
    -1
  2. Toti,chiar toti care erau la carma orasului FURAU,si tu,si eu,toti toti.Zilnic e o indobitocire maxima cu si depsre acest Falca!Mai bine angajati ceva asasini si gata,deja…..zilnic…..!De adevaratii hoti,de ce nu scrieti?Aia care fura cu adevarat si pe fata!Nu va da voie halterofilu sau? Nu ma astept sa lasati comentariul,dar macar il cititi……Nu sunt sustinator politic,pur si simplu zilnic sa vezi asa titluri si zilnic pe asta,te ia greata!

   --12 voturi
   +1
   -1
   • Iar vii cu textele pedeliste..adica si aia fura trebuie sa furam si noi..e ceva trist pt o tara sa romania sa vezi cetateni care sunt de acord ca politicienii indiferent de culoarea lor sa fure…sincer vazandu l pe baronul falca incep sa imi dau seama ca pdl de a lungul timpului a devenit mult mai nociv ca psd!!!orice ati spune baronul falca a devenit pt arad otrava omul asta a deturnat dezvoltarea aradului pe 10. 20 de ani hai sa fim seriosi falca poate merge la puscarie lejer pt cate fapte de coruptie le stim noi daoai cate nu se stiu si inca nu au iesit la suprafata!!!

    +21 voturi
    +1
    -1
  3. Felicitari Aline pentru articol si pentru vesti! Sa fie de bun augur…sper ca se se descopere invartelile studiului de fezabilitate privind complexul sporiv de pe Marului si abandonat imediat dupa inceperea lucrarilor,si cel ce priveste canalizarea tot de pe aceasta strada la care au legat fiecare cocioaba iar drumul a ramas in dezastru in urma lor, doar canalizare nu si apa…apa este doar pana la tiganii de la fer vechii…acum vreo 3-4 luni iarasi se zvonea un alt nou studiu de fezabilitate privind str Marului in valoare de peste 200000 Euro! de care nu se mai stie nimic…ori a murit din fasa? toate aceste studii de fezabilitate sunt niste spalari de bani si umplerea unor conturii propii sa speram ca in curand vom afla si ale cui conturi ?

   +35 voturi
   +1
   -1
  4. Mai țineți minte cum scria prin Arad în 2014 IOHANNIS PRESEDINTE pe bannere, pe iarbă, pe fațade, pe stâlpi, pe câinii vagabonzi, pe crucile din cimitire, pe oriunde? Cine stăpânește Justiția și DNA-ul? Iohannis este un nou Băsescu. Iar Falcă se orientează. De ce credeți că n-a trecut la PMP? Să ajungă la pârnaie, ca Udrea?

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.