luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  VIDEO. Therienii au ajuns și la Arad? O adolescentă costumată în pisică s-a hârjonit cu câinii într-un parc din Micălaca

  de Ioana Costaș | 4 martie 2024, 1:52 PM | Știri Arad | Topic special

  10

  Neobișnuita "pisică", surprinsă într-o înregistrare video de arădenii care se plimbau în parc

  O adolescentă costumată în pisică a atras privirile arădenilor care au ieșit la plimbare într-o seară, săptămâna trecută, într-un parc din cartierul Micălaca. O înregistrare video o arată pe tânără comportându-se ca o pisică: a mers în patru labe, s-a lins pe labe, s-a frecat de stâlpi și s-a hârjonit cu câinii, totul sub privirile a câtorva zeci de oameni care se aflau în parc cu copiii sau cu animalele de companie. A fost o farsă pusă la cale de adolescenta costumată sau trend-ul therienilor a ajuns și în orașul nostru?

  Therienii este denumirea dată celor care se identifică drept animale. Ce cred arădenii despre cele scrise mai sus? Un tânăr care locuiește în zona parcului din Micălaca, unde tânăra costumată în pisică a fost surprinsă comportându-se ca atare spune: „Am auzit că se joacă pe aici prin parc, că se plimbă în patru labe. Nu știu ce e, dacă e o modă, dar eu am două picioare și umblu în două picioare. Dacă e modă și ea se simte bine în patru labe… să se plimbe”.

  O tânără care și-a plimbat câinele în același parc a povestit că tânăra îmbrăcată în pisică s-a apropiat de patrupedul ei și a vrut să-l zgârie: „Am ieșit cu câinele nostru în parc, să-l plimbăm, în urmă cu câteva seri. Eu eram atentă la câine, să nu mănânce lucruri de pe jos și dintr-o dată s-a blocat. M-am speriat, m-am uitat în față și în fața mea era un fel de creatură, nici nu știu cum să o numesc. S-a apropiat mai mult și mi-am dat seama, de fapt, că este o fată.

  Nu știu să zic vârsta exactă, în jur de 16, 17, 18 ani, care se identifica drept pisică. Avea o coadă, avea mustață de pisică, mască de pisică și se comporta ca o pisică, mergea în patru labe. Bineînțeles, câinele meu s-a speriat, a început să latre, iar fata, cumva, a imitat pisicile, a început să miaune la el, a vrut să-l zgârie. La un moment dat s-a pus pe iarbă, a început să-și lingă labele, iar când a plecat s-a frecat de un stâlp, cum fac pisicile de obicei”.

  Tânăra care-și plimba câinele a spus că s-a speriat la început „apoi m-am gândit, având în vedere că erau mulți copii cu părinți în parc, cum poate să le explice celor mici ce este acea creatură. M-am documentat apoi pe internet, să aflu mai multe despre ceea ce am văzut, și am găsit și o explicație: este vorba despre therieni. Este vorba despre oameni care se identifică drept câine, pisică sau alte animale. Am văzut pe tiktok, au anumite camp-uri pe care le organizează, sunt multe persoane din toată țara”.

  Ce spune un psiholog arădean despre therieni, un fenomen care a cuprins întreaga lume

  Fenomenul blănoșilor s-a extins în întreaga lume. Aici, un factor important au fost și rețelele de socializare. Din păcate, tinerii, copiii mai ales, nu au un set de valori – în copilărie – la care să se raporteze și ei internalizează, experimentează personalitatea animalelor. Acest fenomen s-a extins în SUA, Țara Galilor, Anglia, Canada și are un impact deosebit și asupra celorlați tineri, a celorlalți copii. Identitatea de sine, că despre ea vorbim, sau cum ne vedem noi, se referă la cum ne percepem pe noi înșine, cum evaluăm propriile noastre caracteristici fizice, cognitive, sociale, spirituale, emoționale.

  Acești copii au o imagine de sine deteriorată. Imaginea de sine, de fapt, ajută să testăm realitatea, să evaluăm realitatea. Dacă copilul are o imagine de sine eronată, deteriorată, lipsindu-i un set de valori, normal că și rezultatul evaluării realității va fi unul deteriorat”, explică psihologul Ramona Pantea.

  Cum ar trebui să ne comportăm cu cei care se identifică drept pisici, câini sau alte animale? Psihologul spune că, în primul rând „profesorii care primesc acești copii costumați ca și câini, pisici, greșesc pentru că nu au un set de reguli bine stabilite. Fiecare școală ar fi bine să aibă un set de reguli: costumația – nu suntem la o serbare cu tematică, nu suntem la o paradă, nu suntem la Halloween”, dar și că „tinerii, copiii, ar fi bine, întâi de toate, să fie învățați să-și accepte originile, familia”.

  Ramona Pantea consideră că „toate aceste fenomene care duc la deteriorarea identității personale – de la vârstă fragedă încep aceste fenomene să fie internalizate și preluate – provin din deteriorarea sau anularea celulei de bază: familia. Familia, de fapt cunoașterea originilor, duce la formarea identității de sine, identității personale. Dacă lăsăm un copil să-și însușească, să se dezvolte pe o cale denaturată, deteriorată și să-i obligăm pe ceilalți copii să asiste la aceste comportamente îi invităm de fapt să încalce și ei reguli, să devină un grup social cu lipsă de valori, cu un profil, probabil psiho-moral, deteriorat”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu știu dacă cei care vorbesc fără ei sunt și părinți, mie mi-ar părea normal sa nu judecați un copil… sa se îmbrace în ce vrea, de lgbt și dogati nu aveți de comentat? Sa va fie rușine!!! la cine a filmat, chit ca nu are nici un drept și nici la cine a publicat aceasta stire neverificate. Sunt parinte și știu ce vorbesc și nu am chiar 30!!!

   --3 voturi
   +1
   -1
  2. Fenomenul acesta este îngrijorător mai ales că a luat o foarte mare amploare în rândul adolescenților. Ei se definesc a fi Therians, adică suflete de animale reincarnate în oameni!Nu vorbesc, doar miaună,sau latră, se comporta și vor să arate exact ca un animal.
   În multe țări europene și în Statele Unite se considera discriminare de gen dacă nu le este acceptat, de către comunitate, comportamentul deviant!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.