vineri, 22 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Trei service-uri auto amplasate pe strada Tarafului și în cartierul Micălaca, închise de Poliția Locală

  de Ioana Costaș | 12 iulie 2023, 1:18 PM | Știri Arad

  0

  foto: Direcția Generală Poliția Locală Arad

  Polițiștii locali au suspendat activitatea a trei service-uri auto amplasate pe strada Tarafului și în cartierul Micălaca, în urma unor semnalări venite din partea cetățenilor. De asemenea, polițiștii locali au aplicat și sancțiuni după ce au constatat, în urma controalelor efectuate, că două dintre service-uri nu dețin autorizațiile necesare funcționării, iar cel de-al treilea nu deține un punct de lucru înregistrat.

  „În data de 10 iulie, în urma unor semnalări din partea cetățenilor, polițiștii locali cu atribuții de control comercial din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au aplicat două sancțiuni pentru nedeținerea autorizației necesare funcționării, eliberate de către Primăria Municipiului Arad, respectiv o amendă pentru nedeținerea unui punct de lucru înregistrat la Oficiul Național al Registrului Comerțului, cu încălcarea prevederilor O.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață. Totodată, agenții de poliție locală au dispus în toate cele trei situații măsura complementară de suspendare a activității până la intrarea în legalitate. Contravențiile au fost constatate în cadrul controalelor efectuate pe strada Tarafului, respectiv în cartierul Micălaca, în vederea verificării desfășurării de către trei societăți comerciale a activității de întreținere și reparații autovehicule, conform cod CAEN 4520”, au transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală (DGPL) Arad.

  Potrivit acestora, uneia dintre societăți, fiind la prima abatere, i s-a aplicat sancțiunea avertisment, cu dispunerea măsurii complementare de suspendare a activității, punându-i-se în vedere agentului economic intrarea în legalitate în cel mai scurt timp. Cealaltă societate verificată a fost amendată pentru nedeținerea autorizațiilor obligatorii, fiind sancționată de trei ori anterior de către polițiștii locali, pe parcursul anului 2022, respectiv avertizată o dată săptămâna trecută în cadrul acțiunilor comune desfășurate de către polițiștii locali cu polițiștii și jandarmii, reprezentanții societății nealiniindu-se până în prezent prevederilor legale.

  „Precizăm că s-a pus în vedere deținătorului service-ului auto de pe strada Tarafului, ocupanți ai unei locuințe sociale, unde se realizau diverse lucrări de dezmembrare a mașinilor, pe domeniul public, eliberarea și aducerea terenului la starea inițială, activitate care a fost realizată imediat, fapt constatat la verificarea ulterioară desfășurată de către polițiștii locali din cadrul ordinii publice, respectiv protecției mediului. Reiterăm agenților economici care nu au obținut autorizațiile necesare conform legii, faptul că pot fi aplicate sancțiuni al căror cuantum este cuprins între 200 și 2.000 lei, limitele minime și maxime ale amenzilor dublându-se în situația persoanelor juridice”, a mai precizat Poliția Locală.

  Citește și: Poliția Locală, în control la operatorii economici

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.