marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Terenul de sport de la „Moise” ar urma să se numească „Ioan Marconi”

  de Raluca Medeleanu | 3 iulie 2023, 10:37 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  Primăria Arad intenționează să denumească „Ioan Marconi” terenul de sport, recent modernizat, din fața Colegiului Național „Moise Nicoară” Arad. Momentan, intenția este la fază de proiect pus la transparență decizională, astfel că cei interesați pot trimite sugestii municipalității până la data de 12 iulie.

  Modernizarea terenului de sport a ajuns  la final în luna martie, firma care a realizat lucrările fiind Atlas Sport SRL din Târgu Mureș. Investiția s-a ridicat la peste 3,8 milioane lei.

  Pentru a primi oficial denumirea „Ioan Marconi”, după ce proiectul trece de perioada de transparență decizională, decizia trebuie validată și de consilierii locali într-o viitoare ședință de Consiliu.

  Ioan Marconi – campion național, antrenor, profesor universitar

  Ioan Marconi a fost decan al Facultății de Sport din cadrul Universității de Vest Vasile Goldiș, dar și cadru universitar la Universitatea Aurel Vlaicu. A fost campion național la atletism și antrenor al echipei naționale în anii ’70.

  Ioan Marconi a murit în 5 iunie 2023, la vârsta de 84 de ani.

  „În memoria reputatului om de sport, fost campionan național la atletism și antrenor al echipei naționale de atletism, fondator al Asociației Județene de Atletism Arad, fost cadru didactic în cadrul Colegiului Național Moise Nicoară Arad, Decan al Facultății de sport din cadrul Universității de Vest Vasile Goldiș Arad și profesor de sport în cadrul Universității Aurel Vlaicu Arad, ca o recunoaştere a meritelor sportive și profesionale ale domnului Ioan MARCONI, propunem ca, bunului imobil situat în Arad, Bdul. G-ral Dragalina nr. 31, să i se atribuie denumirea de Teren de sport IOAN MARCONI”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre.

   

  Citește și: Primarul Aradului Călin Bibarț a spart teatral, cu ciocanul, lacătul de la terenul de sport de la Moise Nicoară • Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.