joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Primarul Aradului Călin Bibarț a spart teatral, cu ciocanul, lacătul de la terenul de sport de la Moise Nicoară

  de Mihai Todoca | 22 martie 2023, 1:56 PM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  0

  Echipat cu un ciocan, primarul Călin Bibarț s-a dus în această dimineață la terenul de sport de la Colegiul Național Moise Nicoară, cu intenția de a deschide accesul pentru cetățeni, chiar dacă nu a avut încă loc recepția lucrărilor.

  Ajuns la fața locului, primarul a făcut un live pe Facebook prin care își justifică gestul:

  „Am dispus firmei constructoare să vină, dacă e capabilă, să predea recepția și să recepționăm. Dacă mai au cea de remediat, nu recepționăm și să repare, dar nu mai ținem porțile închise pentru că e aiurea. E vreme bună. L-am făcut pentru oameni să se bucure de el…”.

  Special Arad s-a deplasat la fața locului, la câteva minute după postarea live-ului respectiv. Călin Bibarț plecase deja, însă dirigintele de șantier era încă acolo, purtând discuții cu funcționarii din Primărie.

  Întrebat despre momentul recepției lucrărilor și despre lucrările care mai sunt în curs de remediere, dirigintele de șantier Petrișor Coman ne-a declarat următoarele: „În momentul de față, am remediat tot ce trebuia să remediem, adică să amplasăm băncile cum au fost conform planșelor, pentru că noi am venit cu soluția ca să punem pentru părinți care vin cu copiii acolo, iar referitor la stâlpii ăștia de baschet, am vorbit cu proiectantul care ne-a spus că nu este pentru competiții internaționale și că cei care sunt pentru școli toți se montează pe linia de marcaj (…) iar cealaltă problemă, am mai avut o problemă de proiectare pe care trebuie să o remediem,, la terenul de volei, să mutăm linia la 3 metri, terenul de 9 metri l-am împărțit în două… în rest suntem bine, e o investiție frumoasă care a fost acceptată de beneficiar”.

  Despre problemele financiare care apăruseră la un moment dat, dirigintele de șantier a afirmat că au fost rezolvate, Primăria achitând și ultima factură: „Ultima factură a fost plătită de vreo trei săptămâni și a continuat procedura cu ISC-ul și de asta a întârziat recepționarea investiției, altfel o recepționam mai repede”, ne-a spus Petrișor Coman.

  Atlas Sport SRL consideră că lucrarea a ieșit foarte bine

  Pe lângă acest aspect de ordin financiar, reprezentantul firmei Atlas Sport SRL spune că singura problemă pe care a avut-o practic la șantier a fost necorelarea de la început a proiectantului cu DALI-ul făcut la Primărie:

  „Noi am respectat un DALI făcut de arhitectul șef al Municipiului Arad pe care l-am respectat la proiectare. În momentul în care s-a proiectat, beneficiarul nu a venit cu o altă soluție constructivă, mai ales la dotări, la marcaje. Noi am respectat absolut ce au specificat ei. Ceea ce am schimbat noi și a fost de bun augur e toaleta automată, care a fost inițial amplasată lângă scări și noi am mutat-o mai în spate, ca să fie mai utilă, pentru o bună funcționare și să nu fie în mijlocul terenului”.

  Per ansamblu, dirigintele de șantier a afirmat că este mulțumit de lucrări. „Eu zic că este o lucrare frumoasă, sunt mândru de ea”, a declarat Petrișor Coman pentru Special Arad.

  Investiția s-a ridicat la 5,5 milioane lei și a fost achitată din bugetul local al municipiului Arad.

  Vezi aici toată seria de articole Special Arad prin care am urmărit desfășurarea lucrărilor la terenul de sport de la Moise Nicoară: Cu un ochi pe Moise / Archives • Special Arad · ultimele știri din Arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.