miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update A murit profesorul Ioan Marconi, fost campion național de atletism și antrenor al echipei naționale în 1970

  de Special Arad | 5 iunie 2023, 6:14 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Luni, Ioan Marconi, fost campion național la atletism și antrenor al echipei naționale în anii ’70, s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani.

  Profesorul Marconi a fost decan al Facultății de Sport din cadrul Universității de Vest Vasile Goldiș, precum și cadru didactic la Universitatea Aurel Vlaicu, ambele instituții fiind situate în Arad.

  Vestea tristă a fost anunțată pe pagina de Facebook a Asociației Județene de Atletism, organizație pe care Ioan Marconi a condus-o și a fost membru onorific. Mesajul transmis pe rețeaua de socializare a exprimat durerea profundă a asociației: „Cu tristețe în suflet am fost anunțat de doamna Marconi că domnul Marconi Ioan, camaradul nostru din asociație, a încetat din viață în dimineața acestei zile. Drum lin printre îngeri, domnule profesor. Transmitem sincere condoleanțe întregii familii Marconi.”

  Născut la data de 12 ianuarie 1939, Ioan Marconi a avut o carieră importantă în sport. A devenit cunoscut la Universiada din 1964, când a obținut medalii de aur pentru România în probele de 100 și 200 de metri garduri, precum și în cursele de 400 și 800 de metri, inclusiv ștafeta de 4×400 de metri. A devenit campion național în repetate rânduri în aceste probe și s-a afirmat ca un antrenor de renume.

  Printre elevii săi se numără Ibolya Korodi, care a obținut o prestigioasă clasare pe locul 4 la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980, în proba de ștafetă 4×400 de metri. Marconi a fost de asemenea antrenorul lui Gheorghe Petronius în proba de 400 de metri garduri, iar acesta a fost selecționat în lotul olimpic pentru Munchen 1972. Din păcate, sportivul său s-a îmbolnăvit de hepatită chiar înainte de plecarea delegației române, iar participarea sa la Jocurile Olimpice a fost împiedicată.

  Dumnezeu să îl odihnească!

  UPDATE. Înmormântarea va avea loc joi, 8 iunie, de la ora 13.00, la capela Nosferatum a cimitirului Eternitatea.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.