Terapie prin muzică și gest de solidaritate la cele două Spitale Covid, din partea artiștilor Filarmonicii | Foto • Video

  de [email protected] | 7 aprilie 2021, 11:48 AM | Cultură | Știri Arad | Topic special

  0

  Este Ziua Mondială a Sănătății și este perioada Sărbătorilor Pascale, iar cu această ocazie, o mică parte a artiștilor Filarmonicii au dorit să arate recunoștința lor față de întregul personal al Spitalului Covid din cartierul Grădiște, respectiv al Spitalului Covid din centrul orașului (fostul Spital Municipal), care duc o neîncetată luptă cu virusul. A fost un moment de respiro, câteva minute de reculegere prin terapia muzicii, o surpriză oferită de artiștii Filarmonicii în această dimineață de miercuri.

  Inițiativa aparține în totalitate artiștilor instrumentiști din cadrul Filarmonicii Arad, care au avut la dispoziție doar două zile pentru repetiții. Aceștia au interpretat în curtea celor două spitale imnul „Te Deum”, compoziția „Aleluia” în viziunea marelui Wolfgang Amadeus Mozart și celebra „Aleluia” din oratoriul Messiah, de Georg Friedrich Händel.

  Artiștii au ținut să sublinieze că prin această inițiativă au vrut să ofere un sprijin moral atât medicilor, cât și asistentelor, brancardierilor, managerilor, personalului auxiliar (de la portar la femei de servici) și, nu în ultimul rând, pacienților, tuturor celor care lucrează din greu sau suferă în aceste momente, în această perioadă dificilă.

  Întrebată când a apucat ultima oară să fie prezentă la un concert simfonic al Filarmonicii, Dana Olar, medic primar pneumolog la Spitalul Covid din Grădiște a declarat că n-a mai intrat în incinta Palatului Cultural „demult, bineînțeles, dar tot mulțumită Filarmonicii, cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun, am avut parte de un recital extraordinar de frumos. Din păcate, totul se desfășoară online acum, asta este situația, tocmai de aceea acest intermezzo – ca să fim în contextul muzicii – a fost binevenit, a fost un gest extraordinar de frumos, care ne-a făcut să simțim Filarmonica aproape de noi. Mulțumim pentru această expresie a sentimentelor lor de solidaritate”.

  Dr. Dana Olar a făcut referire la o altă inițiativă a artiștilor Filarmonicii, cea de anul trecut, cu ocazia Crăciunului, atunci când au oferit tot un recital, ce-i drept, doar online, în semn de solidaritate pentru medicii din linia I.

  „Vă mulțumim frumos pentru că ne-ați primit, vă mulțumim pentru ceea ce faceți pentru noi și pentru comunitatea arădeană. Vă dorim succes și sperăm să ne vedem în alte circumstanțe, mult mai favorabile decât cele în care ne aflăm acum”, a spus la finalul recitalului Bogdan Barbu, artist instrumentist la Filarmonica Arad.

  „Ne bucurăm pentru această recunoștință pentru munca pe care o depun doctorii și așteptăm în continuare să fie apreciați la adevărata lor valoare. Noi facem tot ce ne stă în putință ca să vindecăm pacienții bolnavi cu Covid”, a spus Gheorghe Nini, medic primar pneumolog la Spitalul Covid din Grădiște.

  „Vreau să mulțumesc echipei de la Filarmonică, au făcut un gest foarte frumos pentru echipa medicală, care în ultimul an a avut doar de suferit din cauza acestei pandemii, munca fiind extrem de grea în aceste momente. Mai vedem o rază de soare de la anumiți cetățeni care, prin meseria lor și prin dedicația lor, ne arată un gest de recunoștință”, a declarat Gigi Aiordachioae, medic chirurg, șef secție Covid la fostul Spital Municipal.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.