luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Temperaturi de vară în acest weekend. Când se vor întoarce ploile

  de - | 13 aprilie 2024, 2:03 PM | Naţional

  2

  ANM anunță valori termice cu mult peste normalul acestei perioade. În acest weekend vom avea maxime de 32 de grade Celsius.

  Weekendul va aduce o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit. Sâmbătă maximele vor porni de la 20-21 de grade Celsius în Maramureș, estul Transilvaniei, chiar și în Deltă și vor atinge 29-30 de grade în extremitatea de sud-vest. Duminică mai cresc temperaturile.

  Maximele vor fi între 25-30 de grade Celsius la nivelul întregii țări, însă luni și marți vom avea un puseu de aer cald dinspre nordul Africii.

  Pe măsură ce un aer mai rece va pătrunde peste vestul, centrul și nordul continentului, va împinge această masă de aer cald spre țara noastră, prin urmare luni și marți vom avea o vreme călduroasă în partea de sud și sud-est a țării pentru că vom depăși, la amiază, 30 de grade.

  De marți seara vom avea parte de instabilitate atmosferică, perioade cu averse și descărcări electrice. În vestul centrul și nordul țării.

  Miercuri vom avea o vreme instabilă în toată țara cu averse și frecvente descărcări electrice. Vor începe să scadă foarte mult temperaturile miercuri în vest, nord vest, acestea nu vor mai trece de 15, 16 grade, iar joi și vineri ajungem cu valorile termice în jurul normelor”, a spus meteorologul ANM Mihai Timu, la Antena3 CNN.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.