marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Telefonul tău ar putea să le spună tuturor unde te afli. Cum oprești asta

  de Special Arad | 5 iulie 2014, 1:55 PM | IT

  0

  Daca ai un smartphone produs in ultimii 3 ani, atunci e foarte posibil sa te dea de gol, potrivit Yoda.ro.

  Daca ai un telefon Android relativ nou, e posibil sa ai problema asta. Atunci cand ecranul telefonului este oprit si telefonul nu e conectat la o retea Wi-Fi, e un risc destul de ridicat ca el sa transmita istoria locatiilor tale tuturor celor care se afla la o distanta apropiata de tine.

  Practic, telefonul tau va da mai departe locurile din care ai intrat pe Wi-Fi, ca de exemplu, casa ta, locul de munca, o cafenea si asa mai departe. Cu alte cuvinte, dispozitivele cu Wi-Fi care nu sunt conectate la o retea pot trimite informatii care sa contina numele retelelor anterioare la care s-au conectat in trecut, in ideea de a grabi procesul de conectare.

  Cei de la eef, care au scris o postare despre asta, au vrut sa testeze mai multe telefoane, pentru a vedea care sunt vulnerabile si care nu. Printre modelele cu probleme sunt: HTC One, Nexus 4, Nexus 5 si Motorola Droid 4.

  Acest comportament, numit Preferred Network Offload a fost introdus in Android 3.1 Honeycomb.

  Pentru cele mai multe dintre dispozitive, riscul poate fi eliminat. Trebuie sa mergi la setarile „Advanced Wi-Fi” si sa pui la „Keep Wi-Fi on during sleep” optiunea „Never”. Dezavantajul este ca manevra aceasta iti va creste usor consumul de date si iti va scadea usor autonomia telefonului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.