vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Teatrul de vară „Ethos” ne-a adus în lumea valsului și a baletului vienez, sub semnătura lui Johann Strauss

  de Tomck@t | 9 iulie 2015, 12:21 PM | Cultură | Video

  0

  Splendoarea valsului vienez admirat de o lume întreagă prin transmisiunile directe de televiziune ale celebrului Concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena a putut fi savurată de publicul arădean la Teatrului de Vară Ethos, într-o distribuție de cea mai înaltă elită. Spectacolul „În pas de vals” a fost secondat de câteva momente de balet, în interpretarea balerinelor Maria Yakovleva (născută în Rusia) și Laura Nistor (născută în România), respectiv Mihail Sosnovschi și Alexandru Tcacenco (amândoi născuți în Chișinău), cu toții făcând parte din Ansamblul Baletului Operei de Stat din Viena.

  „Buchetul” muzical oferit de de Ansamblul „Johann Strauss Modern”, sub conducerea muzicală a flautistului Constantin Talmaciu, a purtat celebra semnătură a lui Johann Strauss, dar s-au mai găsit în repertoriul muzical și opere precum „Schönfeld Marsch” (Carl Michael Ziehrer), „Jokey Polka” (Josef Strauus), „Ballsirenen” (Franz Lehár), ori „Csárdás” (Vittorio Monti).

  Ansamblul „Johann Strauss Modern” a fost înființat la Arad de către flautistul Constantin Talmaciu în anul 2008, conceput pe schema orchestrală a capelei instrumentale inițiată de „Regele Valsului” la Viena. Ansamblul arădean ”Johann Strauss Modern” se evidențiază pe scena muzicală românească prin interpretarea corectă din punct de vedere stilistic a genului muzical abordat, reușind să transmită de fiecare dată publicului, farmecul și firescul muzicii vieneze.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.