Teatrul Clasic „Ioan Slavici” oferă o nouă oportunitate pentru absolvenții de regie

  de Special Arad | 14 iulie 2022, 1:53 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  O nouă stagiune, o nouă provocare pentru tinerii creatori, o nouă ediție a proiectului „Un teatru pentru început de drum”. Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad lansează un apel către absolvenții de regie, anunță instituția într-un comunicat.

  Instituția teatrală arădeană le oferă acestora șansa de a debuta pe o scenă profesionistă. Invitația deschisă de proiecte se adresează celor care au absolvit cursuri de licență și/sau master în domeniul Teatrului și Artelor Spectacolului, specializarea Regie de Teatru, în promoțiile 2020, 2021, 2022.

  Propunerea noastră de lucru pentru stagiunea 2022 – 2023 este piesa de teatru «Escu», de Tudor Mușatescu. Continuăm astfel o serie începută anul trecut cu «Titanic Vals (REMIX)», spectacol montat în cadrul aceluiași proiect, de Celina Nițu. Ne dorim să oferim unui tânăr regizor și în acest an, șansa de a debuta pe o scenă profesionistă, alături de trupa Teatrului Clasic”, spune Bogdan Costea, manager al Teatrului Clasic „Ioan Slavici”.

  Pentru a intra în procesul de selecție, tinerii creatori vor întocmi caiete de regie după un concept propriu și le vor trimite, în format PDF, din 15 iulie până în 1 septembrie 2022, la adresa de e-mail [email protected], însoțite de un scurt CV şi o dovadă a absolvirii studiilor de specialitate (diplomă/adeverință).

  Un juriu format din membrii consiliului artistic al TCIS Arad va analiza caietele de regie și va delibera asupra celui mai bun proiect, luând în considerare originalitatea abordării și coerența propunerii. Numele câștigătorului va fi făcut public, pe site-ul www.teatrulclasic.ro, în data de 15 septembrie 2022. Data începerii repetițiilor va fi comunicată ulterior.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.