Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, parte a unei coproducții teatrale internaționale

  de Special Arad | 23 May 2017, 11:24 AM | Cultură

  0

  Pe 27 martie, de Ziua Internațională a Teatrului, Bogdan Costea, directorul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad a declarat pentru Special Arad că teatrul arădean lucrează intens la o coproducție cu teatrul maghiar „Csiky Gergely” din Timișoara și Teatrul Național din Sombor (Serbia), în care vor juca actorii arădeni Carmen Vlaga și Andrei Elek.

  Coproductia se numește „Exit” și reprezintă spectacolul de deschidere a Festivalului Euroregional de Teatru TESZT din Timișoara. Evenimentul organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” a ajuns în acest an la cea de-a zecea ediție.

  Cu un subiect ce abordeaza o temă de actualitate, cea a imigranților-emigranților, spectacolul oferă artiștilor din Arad, Timișoara și Sombor, prilejul de a susține adevărate partituri actoricești, fiecare contribuind cu experiența și profesionalismul său la conturarea unor povești de viață într-o lume nouă la care încearcă să se adapteze.

  Spectacolul „Exit” este regizat de Schilling Arpad și are în distributie și doi actori ai Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad: Carmen Vlaga-Bogdan și Andrei Elek.

  Spectacolul va avea parte de trei premiere, câte una la fiecare dintre cei trei coproducatori. Astfel, după premiera de la Timișoara din cadrul Festivalului TESZT, a doua premieră este programată în Serbia, la Sombor.

  În Arad, premiera spectacolului „Exit” va avea loc în data de 8 iunie 2017, la ora 19, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”. Spectacolul se joacă în limbile română, maghiară și sârbă și este subtitrat în limbile engleză, română și maghiară.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.