duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Spectacol de teatru în tramvai (!) – joi, în cadrul Underground Festival

  de Tomck@t | 5 iunie 2024, 1:34 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Locurile de desfășurare ale Festivalului Underground sunt neconvenționale, în mare parte în afara teatrului, cum ar fi într-o hală părăsită a fostei fabrici Indagrara, la fostul mall Galleria, în Club Flex sau la restaurantul Ratio Beach, însă, de departe, cel mai ciudat spectacol va fi cel cu titlul „Întâmplări stranii în Arad”, deoarece se va juca… într-un tramvai!

  Am anunțat acest plan al organizatorilor luna trecută, doar că atunci nu au fost încă divulgate prea multe detalii despre spectacolul din tramvai. Până acum:

  Spectacolul imersiv „Întâmplări stranii în Arad”, produs de Teatrul Apropo (București) se va juca într-un tramvai pe traseul Podgoria – Făt Frumos JOI (6 iunie), începând cu ora 16:20, iar întâlnirea cu actorii va fi la terasa fostului Hazard Cafe (actualmente Ioda Cafe) de pe Bd. Revoluției nr.33.

  Spectacolul este cu acces gratuit și va fi, în același timp, gratuită și călătoria cu tramvaiul. Cu alte cuvinte, nu va fi nevoie nici de bilet de tramvai. Practic, organizatorii festivalului Underground, Hub Cultural mARTA, au „închiriat” tramvaiul în care se va juca spectacolul.

  Iată mesajul, precum și instrucțiunile producătorilor spectacolului:

  „Bine ai venit la spectacolul imersiv Întâmplări stranii în Arad! Sperăm că ne vom distra bine împreună și că vom avea parte de o aventură pe cinste!

  Joi 06 iunie te așteptăm pe terasa fostului Hazard/ Ioda Cafe de pe Bulevardul Revoluției (centru), exact la ora 16.20, spectatorii vor pleca spre tramvai din 7 în 7 minute, adică primul la 16.27…

  Tramvaiul – traseul este de la stația de tramvai înainte de Podgoria până la stația Fortuna – Calea Aurel Vlaicu, de acolo se parcurge o porțiune scurtă pe jos până la fostul Mall Galeria.

  Este foarte important să nu întârzii. Orice întârziere atrage după sine decalarea tuturor programărilor. Pentru ca spectacolul să decurgă în condițiile cele mai bune trebuie să ții cont de următoarele:
  – vei avea nevoie de o pereche de căști audio conectate la un telefon de pe care să poți accesa o pagină de internet – prin cod QR sau direct la adresa indicată;
  – să aduci cu tine un obiect care îți aduce aminte de trecut (de un eveniment din trecut, de o emoție, de o persoană importantă);
  – să aduci cu tine un obiect care sugerează pentru tine viitorul;
  – să fii îmbrăcat(ă) adecvat cu vremea de afară;
  – să ai un smartphone și o pereche de căști audio conectate la acesta.

  Te așteptăm cu mult drag! Echipa Întâmplărilor stranii și Underground Festival! ”.

  Regia și scenariul spectacolului sunt semnate de Radu Popescu, muzica originală de Bogdan Marinescu, iar performerii sunt Teodora Daiana Păcurar, Luiza Ghindă, Sidonia Doica, Cătălin Nicolau, Dorin Enache și Teodor Ghiță. Consultant IT: Florentin Ilie.

  Spectacolul „Întâmplări stranii din Arad” va aduce publicul arădean cu tramvaiul, practic, până în apropierea următorului spectacol din programul festivalului și anume „You Wanted a Hit?”, care se va juca de la ora 19:00 la fosta fabrică Indagrara.

  •  PROGRAMUL COMPLET AL FESTIVALULUI UNDERGROUND, AICI.

  •  VEZI AICI și programul spectacolelor de astăzi, miercuri, 5 iunie: Astăzi, la festivalul Underground: spectacole în Piața Catedralei, lângă Biserica Roșie, la Agora (spectacol de Cristi Juncu!), Indagrara și în Flex · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.