„Tanti Rodi” a ridicat 30 de mașini în ultima săptămână

  de Special Arad | 29 June 2022, 4:18 PM | Știri Arad

  0

  „Tanti Rodi” este porecla pe care a primit-o mașina serviciului de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar, în urma unei erori nevinovate comise de un utilizator de Facebook. „Atenție, se Rodica mașini”, scria un arădean în urmă cu vreo doi ani, în loc de cuvântul „ridică”, iar de atunci inocenta greșeală de ortografie a devenit legendă. „Rodica” ori „Tanti Rodi” a devenit așadar „teroarea roșie” a Aradului, care pedepsește pe toată lumea care nu parchează regulamentar.

  tantirodisursafotoaradobiectiv

  (sursă foto: aradobiectiv.ro)

  Acum, aflăm de la Direcția Generală de Poliție Locală că în ultima săptămână a făcut nu mai puțin de 30 de „victime”. Redăm comunicatul trimis de autorități.

  Comunicat:
  „71 de parcări neregulamentare și 30 de ridicări de vehicule a înregistrat Direcția Generală Poliția Locală în ultima săptămână, în urma încălcării de către participanții la trafic a restricțiilor de oprire, respectiv staționare voluntară a vehiculelor, reglementate de art.142 și 143 din HGR 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind circulaţia pe drumurile publice.

  În sprijinul fluidizării traficului și realizării siguranței în trafic, polițiștii locali urmăresc în cadrul unor misiuni curente, modul în care se respectă normele legale în domeniul staționării autovehiculelor. Astfel, în perioada invocată au fost aplicate sancțiuni pecuniare de 28.000 lei, pentru parcare în locuri interzise, identificate prin art.142 din HGR 1391/2006.

  Pe de altă parte, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică, Circulație și Parcări au în competență identificarea și dispunerea ridicării vehiculelor care staționează neregulamentar pe partea carosabilă, potrivit art.143 din HGR 1391/2006, în una din următoarele situații:

  a) în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;
  b) în zona de acţiune a indicatorului cu semnificaţia „Staţionarea interzisă” şi a marcajului cu semnificaţia de interzicere a staţionării;
  c) pe drumurile publice cu o lăţime mai mică de 6 m;
  d) în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice;
  e) în pante şi în rampe;
  f) în locul unde este instalat indicatorul cu semnificaţia „Staţionare alternantă”, în altă zi sau perioadă decât cea permisă, ori indicatorul cu semnificaţia „Zona de staţionare cu durată limitată” peste durata stabilită.

  În contextul creșterii semnificative a numărului de autovehicule înregistrate în municipiu, există o preocupare permanentă a administrației locale de a identifica și realiza noi locuri de parcare, atât publice, cât și rezidențiale, urmărind în acest fel extinderea și modernizarea fondului de parcaje exploatate, inclusiv prin realizarea unor investiții publice”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.