luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Tânăr miliardar în vârstă de 33 de ani, mort în urma unui infarct! Câștigase două medalii olimpice…

  de - | 19 septembrie 2015, 5:39 PM | Internaţional

  0

  Trei zile de doliu au fost anunțate în Dubai după ce fiul conducătorului a murit din cauza unui atac de cord. Rashid avea 33 de ani. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 19 septembrie, potrivit agenţiei de ştiri de stat WAM.

  Tânărul de 33 de ani era cel mai mare fiu al şeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, care conduce Dubaiul şi care este şi vicepreşedinte şi prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite (EAU). Fratele lui Rashid, şeicul Hamdan, este prinţul moştenitor al Dubaiului. Steagurile EAU vor fi coborâte în bernă, notează şi „Al Arabiya“. Potrivit Biroului de Presă din Dubai, rugăciunile de înmormântare pentru şeicul Rashid bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum se vor ţine după cele Maghrib, la moscheea Zabeel din Dubai.   Şeicul Rashid a fost educat la şcoala pentru băieţi Rashid, din Dubai, apoi a urmat cursurile Şcolii Militare Sandhurst din Marea Britanie, pe care le-a absolvit în 2002. Rashid era o personalitate a sportului foarte cunoscută în EAU, potrivit publicaţiei „Al Arabiya“.

  Era un călăreţ avid şi deţinea Grajdurile Zabeel. El a participat la multe competiţii internaţionale şi a câştigat două medalii de aur la Jocurile Olimpice asiatice de la Doha, din 2006, la cursa de anduranţă de 120 de kilometri, individual, şi la cea mixtă. De asemenea, Rashid a fost microbist, pasiunea sa fiind echipa Manchester United, notează şi „International Business Times“.

  În 2010, averea şeicului Rashid era estimată de revista Forbes la 1,9 miliarde de dolari.   În ianuarie 2008, Rashid a fost numit preşedintele Comitetului Olimpic al EAU. În 2010, Rashid a demisionat din acest post din cauză că, se pare, îşi încărcase foarte mult programul de lucru.

  rashid

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.