Tânăr din Sri Lanka, depistat cu documentul de identitate al fratelui la Frontiera Vărşand

  de Special Arad | 1 februarie 2019, 12:55 PM | Urmăriți

  0

  (foto: haisitu.ro)

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au depistat un bărbat, cetăţean din Sri Lanka, care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de documentul de identitate al fratelui său.

  În data de 31.01.2019, în jurul orei 03:45, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, judeţul Arad, s-au prezentat pentru a ieși din țară două persoane, un bărbat și o femeie, care călătoreau ca pasageri într-un automobil marca Dacia, înmatriculat în România. La controlul de frontieră, persoanele în cauză s-au legitimat cu pașapoarte pentru refugiați eliberate de autorităţile din Franţa.

  Cu ocazia identificării persoanelor şi verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana de sex masculin nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografia aplicată în documentul francez prezentat la control.

  În urma cercetărilor  s-a stabilit că bărbatul este cetățean din Sri Lanka, se numește G.D., în vârstă de 29 de ani, iar persoana care îl însoţea este mama sa, în vârstă de 51 de ani. Bărbatul a declarat că paşaportul prezentat poliţiştilor de frontieră aparține fratelui său și a recurs la această metodă deoarece dorea sa ajungă în Franţa si nu deținea o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen.

  În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor două persoane, efectuând totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru tânăr, respectiv complicitate la fals privind identitatea şi complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru femeie, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.