duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Tableta – ce o recomandă și care este viitorul ei?

  de Special Arad | 4 iunie 2018, 4:37 PM | IT

  0

  Steve Jobs la un moment dat respingea ideea unei tablete dar, în 2010 tot el prezenta prima generaţie a tabletei iPad. Când Apple a lansat iPad-ul în 2010, în prima zi au fost vândute 300.000 de bucăți! Steve Jobs spunea că dezvoltarea tabletei a început înainte de cea a telefonului mobil iPhone, dar tableta a trecut pe planul doi când au văzut ce poate smartphone-ul.

  De atunci, tabletele au crescut mereu în popularitate datorită portabilității și ușurinței utilizării. Tableta cântărește mai puțin și poate fi o opțiune foarte bună, mult mai atractivă față de un laptop, pentru cei care sunt permanent în deplasare. Începând cu 2017, aceste comprimate au devenit tot mai avansate în ceea ce privește puterea și capacitatea.

  Tabletele sunt concepute pentru a crea o experiență fluidă pentru utilizatori cu un software ușor de utilizat. Sistemele de operare utilizate pe majoritatea tabletelor, inclusiv iOS și Android, nu au chiar la fel de multe funcții ca și sistemele de operare de pe laptop, cu toate acestea, progresele în tehnologia tabletelor au făcut ca acest decalaj să devină tot mai mic.

  IPad Pro vine cu specificatii tehnice care sunt aproape la fel de puternice ca cele într-un laptop cu caracteristici complete. Capabilități multi-tasking, procesoare rapide, capacități mari de stocare și portabilitate, toate acestea fac din tabletă o opțiune atractivă.

  Samsung Galaxy Tab S3 are toate beneficiile unui laptop și a unui smartphone, are un Stylus Pen reproiectat, ecran cu rezoluție mare, procesor excelent și memorie pe măsură. Este o tabletă grozavă, ideală pentru orice cumpărător.

  Conform site-ului Sdentertainer în 2016, vânzările de laptopuri au scăzut cu o rată constantă și au continuat să scadă până la sfârșitul anului 2017. În viitor, vom trece la o experiență mai computerizată și mai intuitivă de computere touch-screen. De la elevi și studenți, până la amatori și profesioniști în afaceri, portabilitatea tabletei va crește productivitatea la toate nivelurile. Tabletele ar putea fi metoda preferată de calcul pentru cei care apreciază niveluri ridicate de productivitate și libertatea de a-și schimba nevoile digitale zilnice. Probabil, timpul ne va spune, laptop-urile vor fi înlocuite în viitor cu tabletele.

  De ceva vreme, tabletele hibride și comprimatele 2 în 1 au crescut în vânzări. Aceste dispozitive sunt capabile să convertească între tabletă și laptop cu ușurință, permițând consumatorilor să elimine două dispozitive pentru doar unul. Microsoft, Apple și Samsung merg pe această linie. Mulți consumatori au preluat aceste tipuri de tablete în speranța de a reduce numărul de dispozitive din casele lor. Alegerea de a avea mai puține dispozitive este atractivă pentru mulți care doresc să-și simplifice viața digitală și să economisească și puțini bani.

  Piața tabletelor se schimbă, nu există nici o îndoială, dar nu vom vedea curând sfârșitul tabletei tradiționale. Producători vor rămâne dedicați acestei linii și vor lansa noi tablete cu noi caracteristici și specificații pentru a le spori utilitatea. Apple lansează un nou iPad aproape în fiecare an și va continua să-și reîmprospătească linia iPad. Samsung este de asemenea foarte activ pe piața tabletelor și a declarat recent că nu va renuța la aceste dispozitive și va lansa o nouă linie Galaxy Tab S. În același timp, alți producători continuă să-și reîmprospăteaze produsele și să lanseze altele noi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.