joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Comenzile pentru iPhone 13 și MacBook Pro au întârzieri mari

  de Special Arad | 9 noiembrie 2021, 7:53 PM | IT

  0

  (foto: TechRadar)

  Deși sunt informații că noua serie Apple iPhone 13 s-ar putea confrunta cu probleme de producție, ceea ce va duce la mai puține telefoane livrate în lunile următoare, situația ar putea fi și mai îngrozitoare. O nouă informație, via TechRadar, sugerează că majoritatea noilor produse Apple, inclusiv iPad Mini 2021, noul iPad 2021, Apple Watch 7 și MacBook Pro, așteaptă livrări de componente care întârzie, astfel încât livrările produselor finite ar putea avea loc doar la sfârșitul lunii noiembrie sau chiar în decembrie.

  Comenzile în așteptare pentru noile produse Apple nu sunt noi, dar dispozitivele noi înregistrează cele mai mari întârzieri din ultimii ani, potrivit Bloomberg. Acest lucru poate afecta ofertele de Black Friday și în acest an. Nu numai Apple se confruntă cu întârzieri în livrarea smartphone-urilor. Ultimele telefoane pliabile Samsung, Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 sunt în aceeași situație. Samsung nu poate produce cât de mare este cererea.

  Conform listelor de așteptare din magazinele online Apple, întârzierile unor produse pot dura cel puțin o lună. Este cazul lui Apple iPhone 13 Pro pe majoritatea piețelor, cu o sosire estimată între 19 – 29 noiembrie. De asemenea, MacBook Pro 16 are o întârziere de livrare identică, aproximativ o lună. Modelul mai mic MacBook Pro de 14 inch are o întârziere de trei săptămâni până aproximativ în 12 – 19 noiembrie.

  În timp ce puteți primi un nou iPad Mini 2021 foarte repede pentru o taxă suplimentară în multe țări, livrările normale sunt întârziate cu o lună și același lucru este valabil și pentru noul iPad 2021. Apple Watch 7 pare a fi cel mai afectat. Va dura mai mult de o lună pentru ca ceasul inteligent să ajungă la mâna celor care au comandat un model (30 noiembrie – 7 decembrie).

  Întârzierile nu se limitează la cele mai noi produse Apple – chiar și seriile iPhone 12 și iPhone 11 înregistrează întârzieri similare de la două săptămâni la o lună.

  Se așteaptă ca Apple să realizeze vânzări de aproape 120 de miliarde USD, în creștere cu 7% față de anul trecut, dintre care jumătate se preconizează că vor proveni din vânzările de iPhone-uri. Dar acest număr ar putea să fie mai mic dacă aceste lipsuri persistă.

  Apple are prioritate printre companiile din lanțurile de aprovizionare cu piese și componente datorită volumului mare de comenzi, dar acest lucru nu poate suplini criza globală de cipuri. În timp ce Apple împărtășește rareori câte unități vinde, compania de cercetare de piață IDC a estimat că Apple a vândut în jur de 90,1 milioane de telefoane iPhone în primul trimestru al anului 2021. Astfel în perioada sărbătorilor de iarnă ne-am aștepta să vândă mai mult. Problema este dacă Apple poate în contextul actual să vândă mai mult.

  Este prea devreme pentru a spune dacă consumatorii vor întâmpina probleme de disponibilitate cu noile produse Apple. Dar aceste informații sugerează că amatorii de produse Apple ar putea lua în considerare întârzierile Apple și se pot orienta spre alte produse de același tip.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.