sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Apple a lansat noi versiuni ale iPhone, iPad şi un Apple TV (FOTO + VIDEO)

  de - | 10 septembrie 2015, 2:59 PM | IT | Video

  0

  Apple a lansat miercuri seara, în cadrul unui eveniment organizat la San Francisco, noi versiuni ale produselor companiei, respectiv două noi iPhone-uri, o tabletă iPad Pro cu ecran de 12,9 inci şi un Apple TV compatibil cu sistemul Siri, relatează MarketWatch.

  Compania a introdus nouă noi telefoane, iPhone 6S şi iPhone 6S Plus, asemănătoare cu predecesoarele lor, dar care includ noi funcţii.

  În urma prezentării, acţiunile Apple au scăzut cu până la 2%.

  Noul iPhone 6S, cu un ecran de 4,7 inci, şi iPhone 6S Plus, cu ecran de 5,5 inci, sunt prevăzute cu tehnologia Apple 3D Touch. O versiune anterioară este cunoscută ca Force Touch pe dispozitivele Apple Watch, care oferă o funcţionalitate variată bazată pe cât de ferm este presat ecranul.

  Telefoanele sunt echipate cu cipuri A9 de 64 de biţi, o funcţie îmbunătăţită de citire a amprentei Touch ID pentru Apple Pay, precum şi cu o cameră foto posterioară de 12 megapixeli, care captează cu 50% mai mulţi pixeli decât predecesoarea sa.

  Telefonul iPhone 6S vor fi comercializate la un preţ de 199 de dolari în cazul contractelor cu un operator de telefonie, iar iPhone 6S Plus la 299 de dolari, aceleaşi preţuri ca şi iPhone 6S şi iPhone 6S Plus, atunci când au fost lansate acum un an. Preţurile modelelor vechi vor fi reduse cu 100 de dolari.

  iphone-6s-captura-video

  Apple a mai anunţat propriul program de instalare pentru achiziţia iPhone-urilor, similar cu programele oferite de operatori mari precum T-Mobile şi Verizon, astfel că utilizatorii vor putea cumpăra anual un nou iPhone.

  O altă funcţie nouă pentru iPhone este ”Live Photos”, prin care fotografiile încep să se mişte ca şi când ar fi video, atunci când utilizatorul apasă ecranul timp de câteva secunde.

  Vicepreşedintele Apple pentru marketing, Phil Schiller, a spus că nu este vorba despre imagini video, chiar dacă telefoanele pot filma, ci despre fotografii cu lungă expunere, care redau mişcarea la fel ca GIF-urile.

  Apple a prezentat miercuri şi cea mai mare tabletă produsă până acum, iPad Pro, ţintind piaţa office. Tableta, cu ecran de 12,9 inci, funcţionează cu softuri profesionale Microsoft şi Adobe Systems.

  Compania va mai oferi două accesorii pentru tabletă, Apple Pencil şi o nouă tastatură care se ataşează la iPad Pro la fel ca în cazul tastaturii pentru tableta Surface a Microsoft. Apple Pencil va avea un preţ de 99 de dolari, iar tastatura de 199 de dolari.

  Preţul iPad Pro porneşte de la 799 de dolari şi ajunge la 1.000 de dolari în cazul modelelor cu capacitate mai mare de stocare.

  Noul Apple TV va fi comercializat cu preţuri cuprinse între 149 de dolari şi 199 de dolari, în funcţie de nivelul de stocare a datelor. Preţul este aproape dublu faţă de generaţia anterioară de televizioare, care sunt vândute în prezent la 69 de dolari, după ce compania a redus în martie preţul de la 99 de dolari.

  Versiunea nouă a Apple TV, disponibilă de la sfârşitul lunii octombrie, va fi compatibilă cu Siri şi va avea o mică telecomandă pentru senzorii de mişcare. Siri interacţionează cu subsolul ecranului la comanda utilizatorului. Siri va putea efectua căutări în aplicaţiile video, între care Hulu, HBO, Netflix şi Showtime, pentru găsirea programelor de vizionat. Dispozitivul permite utilizatorilor să joace jocuri video.

  Apple TV este lansat cu propriul sistem de operare, care permite dezvoltatorilor să construiască aplicaţii pentru televiziune.

  Compania a prezentat şi noi aplicaţii destinate Apple Watch, precum aplicaţia de monitorizare a sănătăţii Airstrip, care permite medicilor să monitorizeze de la distanţă funcţiile vitale ale pacienţilor.

  La timp pentru sezonul sărbătorilor, Apple intenţionează să lanseze noi curele din piele pentru smartwatch, în parteneriat cu brandul parizian de lux Hermes.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.