Sute de vânători sunt aşteptaţi duminică, 22 septembrie, la Bata, la Festivalul Vânătorilor

  de Special Arad | 19 septembrie 2019, 6:15 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat.

  Ajuns la cea de-a XII-a ediţie, evenimentul este organizat de  Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean Arad în colaborare cu AJVPS Arad şi Primăria Comunei Bata. Unul dintre cele mai îndrăgite evenimente organizate în judeţul nostru, Festivalul de la Bata, reuşeşte an de an să îi reunească pe cei care apreciază vânătoarea ca un sport, ca o cultură cu obiceiuri ce au însoţit actul vânătorii de-a lungul timpurilor. Participanţii se vor putea bucura de spectacolele folclorice, muzică, dansuri, dar şi de demonstraţii, cum ar fi cele cu şoimi. Probele de măiestrie vânătorească, dresura canină, evaluarea trofeelor sau prezentarea grupelor de vânători vor constitui, ca în fiecare an, deliciul acestui festival. Şi cum vânătorii ştiu cel mai bine cum se găteşte, de la festival nu vor lipsi nici deosebitele preparate vânătoreşti.

  „Vă invităm, alături de „Badea Ion”, aşa cum este cunoscut primarul comunei Bata, să fiţi prezenţi la unul dintre cele mai mari evenimente cinegetice din vestul țării”, a precizat Răzvan Cadar, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

  Programul evenimentului:

  11.00 – 12.00 Prezentarea raselor de câini

  12.00 – 13.00 Demonstraţie canină

  13.30 -14.00 Deschiderea oficială a Festivalului

  14.00 – 14.30 Clubul şoimarilor. Demonstraţie de vânătoare cu şoim

  14.30 – 15.30 Prezentarea grupelor si tradiţiilor vânătoreşti specifice fiecărei grupe, evaluarea trofeelor

  15.30 – 16.30 Proba ceaun cu preparate vânătoreşti

  16.30 – 17.00 Demonstraţie de lucru cu câini hărţuitori la ţarc. Proba mistreţ. Demonstraţie de lucru cu câini pontatori –apă şi uscat

  18.00 – 18.30 Festivitate de premiere

  18.30 – 19.00 Degustare produse vânătoreşti

  19.00 – 21.00 Spectacol folcloric

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.