luni, 4 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Festivalul Vânătorii de la Bata se mută! Unde sunt așteptați arădenii

  de Mihai Todoca | 14 septembrie 2022, 1:38 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Început în urmă cu 12 ani la inițiativa primarului, Ion Micurescu, Festivalul Vânătorii, sau Festivalul de la Bata cum a ajuns să fie cunoscut pe plan național, se va ține anul acesta la Expo Arad.

  Motivele mutării evenimentului țin de chestiuni personale, Badea Ion cum mai este cunoscut primarul de la Bata, anunțându-l pe președintele Iustin Cionca că nu se va mai ocupa de Festival. Printre problemele amintite , multe sunt de ordin practic, astfel că soluția găsită este Expo Arad.

  Președintele CJA, Iustin Cionca a început prin a spune că : „Susținem în primul rând, târgurile care pun în valoare produsele locale și producătorii locali. De data aceasta suntem alături de CCIA și de comunitatea largă a vânătorilor din județul Arad, mizăm pe o participare la festival de aproximativ cinci mii de vizitatori, iar cu această ocazie îi mulțumesc primarului pentru organizarea celor 12 ediții ale acestui festival și pentru sprijinul pe care l-a acordat și anul acesta organizatorilor”.

  Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț și Industrie , recunoaște că este o provocare, dar se arată optimist vizavi de organizarea Festivalului Vânătorii în data de 24 Septembrie:

  „Mă bucur foarte mult că s-a orientat spre noi în a prelua acest festival, care deja având o dimensiune foarte mare este mai greu de gestionat în această zonă. Am acceptat această provocare, trebuie să recunosc că nu este ușor să-l organizăm, mai ales că este prima ediție. Sperăm să avem o prezență cât mai mare din partea publicului arădean, avem toate condițiile pentru a realiza un festival de calitate, sigur într-un alt cadru, poate mai puțin spectaculos față de cel de la Bata, dar avem totuși posibilitatea să desfășurăm activități importante care sunt în interesul celor cae vor participa la acest festival”.

  Primarul Micrescu predă astfel ștafeta, înmânează tradiția Festivalului Vânătorii celor de la Expo:

  „Douăsprezece ediții am particpiat șla conferine de presă în calitate de gazdă. Astăzi, pentru prima dată, particip în calitate de vicepreședinte a Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor. Programul festivalului de anul acesta este asemănător cu cel din edițiile trecute: concursul de ceaune, prezentare de rase de câini, proba de mistreț la țarc, avem și o lansare de carte, trageri cu arcul demonstrativ, demonstrație cu o pasăre de pradă, iar la final un spectacol folcloric. Se vor putea vedea și trofee, iar noi ne punem speranța că va fi un festival reușit”, a adăugat primarul din Bata.

  Astfel, Festivalul de la Bata se va muta definitiv din locul obișnuit, rămânându-le celor de la Expo să preia organizarea unui festival cu un nume destul de greu în județul nostru.

  De menționat este că intrarea va fi liberă, CCIA asumându-și pentru primul an, pierderea pe care o va suferi cu organizarea acestui eveniment.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.