miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Surface Trio: Microsoft are în vedere un smartphone cu trei ecrane

  de Special Arad | 11 ianuarie 2022, 1:26 PM | IT

  0

  (foto: phonandroid.com)

  Microsoft a depus o cerere de brevet pentru un smartphone cu trei ecrane. Are forma lui Microsoft Surface Duo, dar compania a mai adăugat un afișaj suplimentar. Dacă nu au fost până acum informații că firma din Redmond, Washington, SUA lucrează în prezent la un astfel de format, depunerea brevetului demonstrează că se gândește la asta.

  Microsoft Surface Duo nu este într-adevăr o mare realizare și chiar dacă a fost lansată încă o variantă a telefonului pliabil Microsoft, nici aceasta nu a salva imaginea primului model. Dar, compania americană pare să persevereze în domeniul telefoanele pliabile, la fel ca multe alte companii după succesul incredibil avut de Samsung cu Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Brevetul Microsoft arată un smartphone Tri-Fold cu trei ecrane în loc de două.

  Conform PhonAndroid, Microsoft a depus un brevet interesant în iunie anul trecut, brevet aprobat de Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA (USPTO) la 23 decembrie 2021. Este un brevet destul de lung și tehnic care descrie un nou terminal. Este inclusă o singură diagramă și ne prezintă conceptul Microsoft pentru un smartphone pliabil cu trei ecrane.

  Acest terminal ar funcționa la fel ca Microsoft Surface Duo, cu ecrane care s-ar plia pe ele însele. Dar de data aceasta, smartphone-ul nu ar avea două, ci trei ecrane. Toate ar fi conectate prin balamale, iar terminalul s-ar putea desfășura în întregime pentru a forma un ecran uriaș.

  După cum se arată în diagramă, ar fi, de asemenea, posibil să „închideți” smartphone-ul având posibilitatea de a utiliza un ultim ecran care iese. Deocamdată este greu de imaginat ce întrebuințare i-am putea da în viața de zi cu zi, dar bine folosite, aceste trei ecrane ar putea fi interesante.

  Telefoanele inteligente pliabile și/sau cu ecran dublu încep să apară pe piață, iar producătorii se gândesc deja la ce să facă în continuare. Samsung se află și el în blocurile de start și a prezentat un concept similar în urmă cu câteva luni. Aici, nu a fost un brevet, ci un videoclip demonstrativ care ne-a arătat la ce putem folosi și ce am putea face cu acest gen de produs.

  Oricum, Microsoft se gândește la continuarea gamei sale Surface. Primele două smartphone-uri pliabile Microsoft Surface Duo nu au convins cu adevărat, atât din cauza formatului, cât și a părții software pline de erori. Acest Surface Trio ar putea reprezenta ultima șansă de a convinge cu adevărat pentru compania americană. Cu toate acestea, din textul brevetului reiese clar că acesta ar trebui să aibă o interfață de utilizare capabilă să comute fără probleme între modurile „telefon” și „tabletă” pe măsură ce este deschisă și închisă din nou. Nu se știe când și dacă va ajunge pe piață acest brevet Microsoft.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.