sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Suporterii Aradului, alături de Ucraina: „Când armele vorbesc, sportul nu are voie să tacă!”

  de Lucian Dănilă | 5 martie 2022, 11:29 AM | Sport

  0

  Suporter Club UTA face apel la toți suporterii Aradului să se solidarizeze cu Ucraina, țară atacată în urmă cu zece zile de avioanele și tancurile rusești la ordinul lui Vladimir Putin. Zeci de mii de refugiați ucraineni au intrat în ultimele zile în România prin mai multe puncte de trecere a frontierei, iar arădenii sar acum în ajutorul acestora.

  „În poate cele mai întunecate vremuri pe care le-a trăit generația noastră, avem convingerea că trebuie să luăm atitudine; în primul rând ca oameni, pentru că vedem tragedia prin care trec semeni ai noștri, în al doilea rând ca români, care înțelegem mai bine ca mulți alții pericolul pe care-l reprezintă negura deasă care se ridică din nou de la Răsărit și în al treilea rând ca suporteri ai sportului: pentru că sportul înseamnă pace, camaraderie și întrecere sub steagul fair-play-ului și sub conducerea regulilor.

  Tocmai de aceea dorim ca în primul rând să condamnăm invazia unui stat independent și suveran de către Federația Rusă! Ne alăturăm zecilor de milioane de voci care îi cer lui Vladimir Putin să oprească focul și să își retragă armatele din Ucraina! Suntem convinși însă că nu apelul nostru va schimba lucrurile. Tocmai de aceea, dincolo de apelul de conștiință la încetarea focului, ne propune să facem ceva care să aibă folos concret și imediat.

  Nu-i putem ajuta pe bravii luptători ucraineni care-și apără țara, dar le putem da o mână de ajutor familiilor lor, copiilor, soțiilor, bunicilor, care-și caută salvarea și un dram de liniște în țara noastră. E un moment de încercare pentru noi toți, acela în care suntem chemați să punem în practică valorile pe care ni le însușim ca indivizi, dar și ca popor. Suporter Club UTA se alătură campaniei umanitare de ajutorare a refugiaților ucraineni și în acest scop am decis înființarea unei urne unde toți cei sensibili la drama acestor semeni ai noștri pot dona, după posibilități, o sumă de bani din care se vor achiziționa produse de care acești oameni au nevoie.

  Urna este amplasată la magazinul oficial de la stadion, urmând să fie mutată în interiorul arenei pe parcursul meciului de sâmbătă.

  Banii strânși vor fi donați filialei arădene a Crucii Roșii, urmând să fie folosiți pentru achiziția de medicamente ce urmează a fi transportate în Ucraina.

  Pentru cei care vor să doneze bani electronic, sunt la dispoziție mijloacele comunicate de Crucea Roșie, în acest caz fondurile urmând să fie folosite și pentru alte materiale ce vor fi transportate spre zonele de conflict:

  DONAȚII ONLINE pe site-ul www.crucearosie.ro

  • DONAȚII PRIN SMS, la numărul 8825, cu textul UMANITATE. Donații în valoare de 2 euro în toate rețelele de telefonie mobilă.

  • DONAȚII prin platforma Revolut

  • DONAȚII DE ALIMENTE GREU PERISABILE în magazinele Carrefour, Mega Image și Cora prin programul Banca de Alimente.

  • DONAȚII ÎN CONTURILE campaniei deschise la BRD Agenția Piața Romana:

  RO76BRDE410SV07590484100 (Lei)

  RO12BRDE410SV31714694100 (Euro)

  RO88BRDE410SV36413794100 (USD)

  Suporter Club UTA”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.