„Suntem surprinși și șocați cu fiecare telefon și mesaj pe care-l primim!”. La 30 de kilometri de Moneasa, visul lui Alexandru și Monica a ars de Crăciun, dar sunt pregătiți să o ia de la capăt

  (foto: Apusenium Guesthouse)

  Nu sunt foarte mulți oameni care se ridică de jos, se scutură de praf, și apoi întreabă zâmbind: „Doar atât poți? Dezamăgitor”

  Nu sunt foarte mulți oameni pregătiți să o ia de la capăt atunci când viața le dă o palmă. Nu sunt foarte mulți oameni care se ridică de jos, se scutură de praf și apoi întreabă zâmbind: „Doar atât poți? Dezamăgitor”. Însă sunt și oameni care își păstrează cumpătul, își notează mental ce este de făcut, își suflecă mânecile și se apucă de treabă. Hotărâți să o scoată la capăt, determinați să-și trăiască visul.

  Alexandru și Monica au restaurat o casă veche pe care doreau să o pună la dispoziția turiștilor. După ce au investit zeci de mii de euro într-un proiect de suflet, și-au văzut visul arzând ca o torță.

  Zi de zi aceștia au muncit necontenit, dând o mare atenție la detalii și la interacțiunea cu turiștii, pagina de facebook a pensiunii Apusenium Guesthouse postând poze și videouri cu progresul lucrărilor. Cu toate acestea, visul lor s-a prăbușit înainte de a începe.

  În seara de Crăciun totul s-a năruit, casa superbă ajungând scrum.

  Însă Alexandru și Monica sunt pregătiți să o ia de la capăt. O iau de la capăt pentru că un vis nu moare niciodată. Un vis pe care îl visezi și cu sufletul, nu doar cu ochii minții are caracteristicile unei păsări Phoenix: renaște din propria cenușă.

  Tocmai asta își doresc acum cei doi, să reclădească casa care își deschidea ușile către oricine îi călca pragul. O întreagă comunitate s-a raliat lângă cei doi, contribuind fiecare cu ce a reușit. O pensiune și-a pus la bătaie și banii încasați din cazări pentru a-i ajuta pe cei doi. Mesajele de susținere curg pentru Alexandru și Monica care au dat dovadă de stăruință, dedicare și au promis că nu vor renunța. Nu o spunem noi, a spus tocmai Alexandru, cel care și-a pus la bătaie economiile, a accesat și un credit pentru a-și vedea visul cu ochii:

  „Îmi doream de mult timp așa ceva. Dar doream „căsuța de pe deal”, să fie deja căsuța acolo undeva, izolată de lume, cu priveliște și prin tata am ajuns la Câmp -Moți. Am ajuns în cătunul acela, și am văzut-o. Era exact casa de pe deal pe care o căutam. Am vorbit cu proprietara la prânz, seara deja bătusem palma. Au urmat apoi drumuri multe între Oradea, unde lucrez la o multinațională și câmp-Moți. Am adus echipe de muncitori care au restaurat casa de pe deal și eram pregătiți să primim turiștii. Însă în seara de Crăciun a izbucnit un incendiu. Cauzele sunt încă necunoscute, poliția investighează încă. Însă cum termină ei… intrăm noi și o luăm de a capăt! Eu oricum nu sunt genul de om care renunță ușor, dar am primit atâtea mesaje de susținere încât mă obligă să nu renunț ca să spun așa ”, ne-a spus Alexandru la telefon.

  Se simțea pe vocea lui că e dârz, de neclintit și hotărât să reconstruiască:

  „E o mobilitate extraordinară în jurul nostru, și cei de la Muma Codrului ne-au ajutat foarte mult, proprietarii au studiat la Arad, știați?”.

  Nu, Alex, nu știam, dar ne bucurăm să vedem că umanitatea și iubirea față de oameni vă înconjoară. Totul ce renaște din propria cenușă.

  Cine dorește și poate ajuta o pot face cu orice donație în contul:

  RO12BTRL03601201398381XX

  sau în contul Revolut RO37BREL0005500904210100 titular Alexandru Ioan Borza.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.