marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Suntem generația care…

  de - | 16 mai 2019, 12:35 PM | Contributors | Recomandările editorilor

  1

  (foto: reddit.com)

  Suntem generația în care un cocalar e mai urmărit decât una din cele mai bune jucătoare de tenis din lume.

  Copiii de grădiniță cântă că vor să-și cumpere un Panamera, cei din clasele primare o dată la 5 cuvinte scot și un organ pe gură.

  Adolescenții sunt tot mai depresivi, anxioși și închiși în ei, iar părinții nu-i prea pot înțelege din cauză că nu au trăit într-o vreme ca aceasta, în care avansăm enorm de la o zi la alta și suntem asaltați de prea multe informații, care îi sperie până și pe adulți.

  Ca adolescenți, citim cărți de dezvoltare personală fără a întelege esența, ne ancorăm de tot felul de lucruri și persoane fără să vrem să acceptăm că schimbarea vine de la noi și că dacă vrem să ne fie mai bine prima dată trebuie ca noi să facem schimbarea pentru propria persoană. Dacă tu nu te placi pe tine, atunci de ce mai aștepți să fii plăcut de alte persoane? Îți pierzi timpul.

  Tinerii, de la copii, la adolescenți, nu au valori adevărate pe care să le urmeze și vor să devină acei oameni falși pe care îi văd pe acele ecrane micuțe cu care își ocupă majoritatea timpului urmărind viața „perfectă” a adevăratelor „modele”. Părinții din păcate sunt prea ocupați să își mai supravegheze „odraslele”, sau să își mai facă timp să le ducă la o activitate pe lângă școală, nici măcar să își mai petreacă timpul cu ei nu prea mai reușesc, iar de mulți dintre cei ce își duc copiii la un sport îl duc la un sport pe care ei ar fi vrut să-l exceleze, nu propriul lor copil, din cauză că ei nu au fost destul de buni la vremea lor, majoritatea trăind cu impresia că ei știu mereu mai bine și că ei trebuie să aleagă viitorul copiiilor lor, de parcă ei trăiesc în locul propriilor copii.

  Tind să cred că în viitor copiii o să le adreseze următoarea întrebare părinților: „Tati/mami, cu cât ești plătit pe oră?, pentru că vreau să cumpăr o oră din timpul tău”, poate atunci se vor trezi la realitate unii părinți și vor realiza cât de mult își neglijează copiii.

  Astfel, avem din ce în ce mai mulți copilași ce tind spre obezitate, mai bine îi lăsăm cu ochii în fața unui ecran, decât să îl punem să își pună puțin mintea și corpul la contribuție, cât timp stă cuminte și nu deranjează pe nimeni e bine… cam asta e mentalitatea.

  Suntem conduși de niște analfabeți funcțional, dar ce mai contează, oricum nu despre asta vreau să vorbesc aici, urăsc politica.

  Am ajuns să urmărim natura din casă, în loc să ieșim afară să o explorăm.

  Pentru ce sa mai mă plimb eu pe dealuri, munți, pentru ce să mai merg eu afară? Avem realitatea virtuală, mai angajăm un om ce să ne hranească cât timp stăm cu VR-ul pe ochi și e totul perfect.

  Și la final, văzând că majoritatea lucrurilor merg exact pe dos, nu suntem în stare să ne recunoaștem greșelile, mereu căutăm răspunsuri în alte locuri si suntem supărați și foarte enervați cănd cineva ne spune un adevăr pe care noi nu am vrea să îl auzim, preferăm să trăim într-o bulă unde totul e verde și frumos, căutând alți vinovați pentru propriile greșeli.

   

  Alex Ardelean

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.