vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sunt 4,2 miliarde de utilizatori de Internet în întreaga lume

  de Special Arad | 22 octombrie 2018, 12:18 PM | IT

  0

  Sunt 4,2 miliarde de utilizatori de Internet în întreaga lume, un număr surprinzător pentru mulți dintre noi. Din ce în ce mai multă lume  poate accesa internetul, în special prin smartphone-uri, iar acest lucru se reflectă în numere și procente. Primii beneficiari ai acestui nou public: rețele sociale precum Facebook și Instagram.

  Conform site-ului PhonAndroid, Hootsuite a publicat starea internetului global pentru al patrulea trimestru. Hootsuite este o platformă canadiană de management social media, creată în 2008. În special, aflăm că acum putem să accesăm internetul 4,2 miliarde de utilizatori. Acest lucru se datorează în special milioanelor de oameni care au fost conectați pentru prima dată în viața lor la Internet în Africa și Asia de Sud-Est în ultimele luni.

  Majoritatea acestor noi utilizatori se conectează la Internet printr-un dispozitiv preferat: smartphone-ul. Indiferent dacă dețin telefoane Samsung, Apple, Google, Huawei, Sony sau Nokia, există mai mult de 5,1 miliarde de ființe umane aflate în posesia unui mobil acum. Acest lucru este valabil și pentru cele mai sărace țări. Bineînțeles că nu toată lumea poate accesa internetul momentan, dar este un început bun.

  Rețelele sociale rămân în mod special favoritele celor mai mulți utilizatori de Internet. Există 3,4 miliarde de utilizatori de Internet care se conectează la cel puțin una dintre aceste platforme. Și din nou, importanța smartphone-ului este simțită: suntem aproape 3,2 miliarde de utilizatori care folosesc un smartphone pentru a accesa Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat și Google. La mijlocul anului 2018, Instagram a atins nivelul de 1 miliard de utilizatori. Dar campionul din acest domeniu, chiar dacă creșterea acestuia a mai scăzut, este, desigur, Facebook, care a depășit 2 miliarde de utilizatori în 2017.

  Între septembrie 2017 și octombrie 2018, numărul utilizatorilor de Internet a crescut cu 7%, iar cel al utilizatorilor activi în rețelele sociale a crescut cu 10%. Interesant, utilizatorii de Internet prin telefoanele mobile au pierdut puțin din cota de piață în această perioadă (-1%), la fel ca în cazul tabletelor (-5%). În acest timp cota de piață a utilizatorilor de internet prin calculatoare (fixe sau portabile) a urcat ușor cu 2%.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.