miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Încă un pas spre „Brexit”. Guvernul Britanic a abrogat Actul de aderare a Marii Britanii la UE și a stabilit data părăsirii Blocului comunitar

  de Special Arad | 19 august 2019, 8:48 AM | Internaţional

  0

  Premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat duminică, pe contul său de Twitter, că a fost semnat ordinul de abrogare a Actului privind aderarea Marii Britanii la Uniunea Europeană. Actul a fost semnat de către Steve Barclay, ministrul pentru Brexit, iar „operațiunea” va avea loc pe 31 ocbombrie 2019.

  „Părăsim Uniunea Europeană pe 31 octombrie. Semnarea acestui document înseamnă că vom recăpăta controlul legilor noastre în ziua Brexitului”, a scris Boris Johnson pe contul său de Twitter.

  bjtweet

  Aderarea Marii Britanii la Uniunea Europeană a avut loc în 1972, iar actul privind abrogarea Actului care a stat la baza aderării are conotații istorice, la fel cum se menționează chiar și într-un comunicat publicat de Guvernul britanic pe site-ul insituției.

  Astfel, Marea Britanie se pregătește să părăsească Blocul comunitar la 47 de ani de la aderare, iar acest lucru ar urma să se întâmple pe 31 octombrie.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.