marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Studenții UAV, premiați pentru ideile lor de afaceri

  de Special Arad | 27 iunie 2023, 5:20 PM | Educaţie

  0

  Comunicat. Moneasa a fost locația perfectă pentru „Atelierul de antreprenoriat” școala de vară – ediția 2023, proiectul derulat de către Asociația Edu4Future și Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și finanțat de către Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad.

  O școală de vară la care au participat 13 echipe de studenți (peste 40 de studenți implicați) care și-au prezentat conceptele inedite de afaceri. Cele mai bune 4 concepte au fost susținute de către studenți în fața juriului compus din oameni de afaceri și cadre didactice.

  La eveniment au participat rectorul UAV, Ramona Lile, decanul  Facultății de Științe Economice, Grigorie Sanda, studenți, masteranzi, profesori ai Facultății de Științe Economice.

  Cea mai bună echipă a fost: Cureteanu Daria, Chirilaș Naomi, Sirban Mihaela, Draia Alina care a luat locul I pentru MANDY LAND – servicii de relaxare și recreere în natură pentru copii și pentru adulți. Locul II s-a dus spre Avram Claudia Ștefania, Pintea Cristina Rebeca și Csikos Balog Alexandra Noemi pentru conceptul „MUNCHIE”prima aplicație din Arad și România care te ajută să cumperi de la producători locali.

  Locul III a revenit echipei Herman Gabriel, Neagoe Daniel și  Ignat Eduard pentru „ X CLEAN SOLUTION – servicii de curățenie”.

  Mențiune – echipa Diaconescu Gabriela Teodora, Francescu Denisa Mariana, Bronț Melinda Andreea și Sîrbu Denisa Salomea, cu ideea de afaceri: 3D – UNIQUE PRINT sau fabricarea de produse prin imprimare 3D.

  Toți au fost premiați cu cărți despre antreprenoriat, rucsacuri, produse de birotică și echipamente IT,  oferite într-un cadru festiv.

  Un plus al evenimentului a fost întâlnirea cu antreprenorii a căror expertiză și experiență în business  au devenit surse de inspirație pentru studenții implicați în proiect. Au participat: Gabriel Popescu – reprezentant zonal Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Lorena Iovănuț – antreprenor (S.C. Delor Icorp S.R.L.), Mădălina Blaga – antreprenor (S.C. Educamp Social S.R.L.) Dorin Gherman – antreprenor și Dan Ușvat– antreprenor (S.C. Agromec Curtici S.A).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.