duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Strategie de Geanina Pistru: pomană electorală, carne expirată, mașinile Primăriei… tipic PDL!

  de Lucian Valeriu | 5 mai 2014, 6:09 PM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  2

  De 1 mai, toate televiziunile naționale au difuzat știrea conform căreia, urmare a unei razii întreprinse de Poliția Arad (IPJ) de cu dimineață, a fost confiscată carnea destinată… hrănirii întru sărbătorirea muncii omului de către om a electoratului PD-L. În speță, altfel decât au fost, până acum, obișnuiți liderii politici, poliția și-a făcut treaba pentru care este plătită de către contribuabil, respectiv a verificat sursa de proveniență a cărnii destinate consumului public, actele care au stat la baza punerii acesteia în circulație și persoanele care au organizat cheful cu destinația exclusiv electorală – dată fiind și campania tocmai începută a scrutinului pentrul alegerile europarlamentare.


   

  În jurul orei 9 dimineața, polițiștii au oprit în trafic, în zona UTA, o Dacie papuc aparținând S.C. TOP S.A., societate aflată în subordinea Primăriei Arad și controlată în totalitate de Partidul Democrat-Liberal, care transporta, inițial pentru Cantina Municipală, cantitatea de aproximativ 200 kg de carne ce urma a fi servită alegătorilor fideli și/sau simpatizanților partidului amintit, în locațiile Ștrandul CET, Băile termale CARP (Bidi) și Port Arthur. Primul lucru pe care l-au verificat polițiștii a fost calitatea cărnii care, conform inspectorilor Direcției Sanitar Veterinare, s-a dovedit a fi „improprie consumului uman”! Mergând pe firul anchetei impus de rezultatul raziei, după ce l-au chemat la declarații pe consilierul local Florin Mariș, polițiștii au ajuns la președinta organizației municipale PD-L Arad, Geanina Pistru – mâna feminină dreaptă a primarului Gheorghe Falcă.

  „Nu înţelegem din ce motiv au confiscat aceste produse, care erau cumpărate de la piaţă. Am avut mai mulţi saci de cartofi şi vreo 50 de kilograme de carne de porc cumpărată tot de la piaţă. Acestea urmau să ajungă la o petrecere din cartierul Micălaca. Nu au putut intra în spaţiile în care ne-am organizat pentru că sunt private. Şi petrecerea din Micălaca, de pe malul Mureşului, a fost mutată dintr-o zonă publică într-un spaţiu privat” – a declarat Geanina Pistru, indignată vezi-Doamne, și îngrijorată pentru confortul gastronomic al supușilor săi.

  Stratega acțiunii a omis din ecuație faptul că nu ea a plătit respectiva pomană, că hrana era una de calitate inferioară… absolut batjocoritoare pentru un muncitor care respectă Ziua Internațională a Muncii, că transportul a fost făcut cu mașini din dotarea Administrației Publice Locale, și că cheful nu era susținut la majestatea-sa acasă. „Geani”, neobișnuită de ani buni de zile cu acțiuni polițienești care să o vizeze direct și personal a dat-o de gard și a încercat să se scoată pe ultima sută de metri cu replici din arsenalul discursului politicianist ieftin, care țin, eventual, la alegătorul care, oricum, nu citește presă.

  Dosarului născut cu acest prilej i s-a dat număr de înregistrare, iar polițiștii urmează să stabilească contravențiile și infracțiunile care s-au săvârșit cu acest prilej – în special cele referitoare la regimul alimentelor și consumului lor de către populație.

  Este pentru prima oară de mulți ani încoace când o asemenea acțiune se desfășoară în văzul lumii. Contactat de Special Arad, comisarul-șef Ioan Tamaș, inspectorul-șef al IPJ Arad, a declarat că „nu este o acțiune cu tentă politică, ea fiind parte a unui consemn la nivel național, din care a făcut parte și Aradul”.

  Mai multe persoane implicate în acest spectacol… stricat au fost audiate de către Poliție, iar dincolo de conotația social-politică a raziei este de remarcat premiera în domeniu – căreia îi așteptăm curioși recidiva.

   

  Autori: Alin Olteanu, Lucian Valeriu

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Din asta se vede cât preț are cetățeanul votant în ochii lor de un portocaliu murdar. Prea mare lucru nu va păți această ”geani” pt că încă mai funcționează sistemul telefon, sms, e-mail, întâlnire plus rugăminte ca de la – la. N-am fost, n-am văzut, n-am mâncat dar mi-e foarte greață. Sper să se ia la toți cei cu drept de vot.

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Oricum cei la care te referi,adica portocalii au facut si multe lucruri bune pt.Arad si pt.judet,uitate doar la cate drumuri asfaltate si strazi de prin comune si sate pe care voi ce rosii le-ati lasat pline de gropi si de noroi,iar acum sunt asfaltate,ce sa mai vorbim de canalizare,apa trasa in cele mai mici sate sau catune,de care Rosii poate n-au auzit vreodata.Asa ca mai lasati-o pe Geanina si pe Pistru in pace si apucati-va de treaba ca de promis ati promis multe,dar de facut nu se vede nimic…A.ERA SA UIT AVETI VREO 38 DE TAXE IMPLEMENTATE DE VOI CEI ROSII SI VREO CATEVA MII DE SOMERI IN PLUS.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.