Update Premierul Grindeanu a anunțat că abrogă Ordonanța 13! Strada a învins: „mâine vom abroga Ordonanța 13”

  de Special Arad | 4 februarie 2017, 5:26 PM | Naţional | Topic special

  0

  UPDATE – Premierul Grindeanu a declarat, într-un briefing de presă, în urmă cu câteva minute: „Nu vreau să dezbin România. Mâine vom face o sedință de Guvern pentru abrogarea Ordonantei 13”.

   

   

  SURSA VIDEO: youtube. B1TV

  Titlu inițial: Grindeanu va anunta abrogarea Ordonanței 13

  Premierul Sorin Grindeanu ar fi decis abrogarea ordonanţei de urgenţă de modificare a Codului Penal, potrivit unor surse citate de Antena 3. Anunţul va fi făcut în scurt timp.

  Decizia vine după o întâlnire a premierului cu liderii celor două partide care formează coaliţia de guvernare. Având în vedere sursele Antena 3 (de unde a preluat Digi24), post TV al Puterii, este foarte probabil ca acest anunț să fie făcut cu adevărat.

  Pe ade altă parte, fostul judecător al CSM, Cristi Danilet a postat pe Facebook o precizare importantă: „Legea 24/2000 cu privire la normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative spune: ABROGARE. Nu are importanță că unele norme din OUG sunt în vigoare și altele urmează să intre în vigoare – se spune asta expres în dispozițiile redate mai jos. Așadar, trebuie o nouă OUG de abrogare a OUG 13 de marți noapte, dar – atenție – și această nouă OUG trebuie publicată în MOf. și depusă la Parlament până pe 10 febr 2017 și apoi, evident, Parlamentul să o aprobe (căci dacă o respinge, va însemna că este menținută toată OUG de marți).”

   

  „Nu vreau să dezbinăm România! Acum, România pare ruptă în două. Este ultima mea dorință de a se ajunge la așa ceva. Tot ceea ce înseamnă deciziile pe care CCR le-a luat în timp și nu au fost puse în practică, este normal să se transpună ân cadru legal.

  Dincolo de mitinguri, și am urmărit cu atenție ceea ce s-a întâmplat în toată țara, s-a creat un crivaj în toată țara. Ca și prim-ministru vă anunț că am luat după aceste zile câteva decizii.

  Mâine vom face în regim de urgență o ședință de guvern pentru abrogarea acestei ordonanțe!” (premierul Sorin Grindeanu)

  Revenim.

  Sursa: http://www.digi24.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.