duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Strada Kogălnieanu și problema locurilor de parcare

  de Raluca Medeleanu | 11 martie 2024, 4:37 PM | Știri Arad | Telefonul cititorului | Topic special

  2

  De câțiva ani deja, locuitorii de pe strada Mihai Kogălniceanu, din municipiul Arad, sunt puși în dificultate în ceea ce privește locurile de parcare, „mărul discordiei” fiind pistele de biciclete. În acest sens, au fost adunate mai multe semnături și s-au trimis solicitări către Primăria Arad pentru a găsi soluții, însă până acum nu s-a luat nicio măsură.

  „Pe str. M. Kogălniceanu, suntem stresați regulat de Poliția Locală pentru parcările din fața caselor noastre din cauza pistelor de biciclete. Am depus două sesizări cu număr de înregistrare pentru rezolvarea situației neplăcute la Primăria Arad, dar nici până în ziua de azi nu am primit un răspuns. Am adunat 28 de semnături și am depus o sesizare în 04.02.2021 și în 15.09.2023”, ne-a transmis un cititor.

  De asemenea, cetățeanul ne-a adus în atenție și vibrațiile intense cauzate de tramvaie, care au dus la apariția unor fisuri în locuință:
  „Vă mai trimit și niște poze (vezi mai jos, n.red.) cu liniile de tramvai deteriorate, din care cauză crapă casele noastre. Ar trebui sa măsurăm și decibeli seara, când trec tramvaiele, zgomotul este mult peste limita normală. La noi pe stradă, se poate odihni de la ora 24 până la ora 5 dimineața”.

  Pe de altă parte, Primăria susține că a luat în considerare aceste solicitări, însă că din cauza modului în care este configurată strada nu s-a putut identifica o soluție:

  „Situația semnalată de cetățenii de pe strada Mihai Kogălniceanu a fost în atenția Primăriei Arad, atât a seviciului de specilitate cât și a Direcției Generale Poliția Locală Arad, drept pentru care membrii Comisiei de Sistematizare a Circulației au analizat inclusiv la fața locului posibilitatea amenajării de locuri de parcare în zona respectivă. Din păcate actuala configurare a străzii, lățimea părții carosabile, poziționarea liniilor de tramvai, poziția pistelor pentru biciclete, dimensiunea trotuarelor, profilul transversal al străzii au împiedicat găsirea unei soluții de amenajare de locuri de parcare”, a declarat pentru Special Arad purtătorul de cuvânt al Primăriei.

   

  Citește și:

  • Despre parcările din Arad, numai de bine. Dar nu în anul 2024. Nicio parcare nouă (nici) în acest an · Special Arad

  • Aradul, asurzit de gălăgia infernală a motoarelor ambalate de teribiliști, în raliuri nocturne · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pe bune…?
   Nu i-a dus mintea să facă un sens de deplasare pt bițigle pe una din străzi, iar celălalt pe strada paralelă , eliberând pe o parte a străzii pt locuri de parcare ?
   Dacă nu e vreo „mânăreală” financiară sau electorală, brusc nu-i mai duce mintea și „nu au soluții” ? 🤔
   .
   Pe Kogălniceanu un sens si pe Hunedoarei alt sens pt bițigle, ca si pe Preparandiei și Dornei, DAR NU UNDE AU TRASAT, CRETINII, PISTELE acolo, ci ar fi trebuit trasate pe partea cu linia de tramvai, intre șină și trotuarul din DREAPTA! Cu o singură excepție: partea de început a străzii Dornei, unde linia de tramvai e mai aproape de trotuarul din stânga deci pe acea portiune, pista ar trebui să fie pe stânga, schimbând partea de circulație, la colțul cu Dispensarul, unde ia curbă tramvaiul.
   Așa ar fi loc arhisuficient și pt pista de bițiglă , fără să fie blocate de mașinile parcate și nici șoferii n-ar mai fi hărțuiți de Polițiștii, care nu țin cont că imbecilitatea a fost a Primăriei și nu a locatarilor care ar trebui să aibă drept la servitute auto, în zona locuinței !
   .
   Bineînțeles, pt asta TREBUIE ELIMINATE PORCĂRIILE DE PAVELE a lui Falcă, și trebuie asfaltat, altfel îți zboară roțile la bițigle, așa cum le zboară la amârâții de șoferi ce trec prin zonă…
   😡
   .
   Da’ pe cine dracu credeți că interesează offurile arădeanului de rând, DACĂ NU E DIN „GAȘCĂ” sau DE LA VREUN CULT ?! 😥

   +11 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.